Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Fidesz az évszázad választási csalására készül
2013-10-04 12:09:25
A Fidesz az évszázad választási csalására készül

A Fidesz az évszázad választási csalására készül

Naponta kapkodjuk a fejünket, hogy micsoda virágzó üzletág van kibontakozóban, mennyire kapós lett a magyar állampolgárság. Már eddig kb. 500 ezren igényeltek egyszerű honosítással magyar állampolgárságot. Ebből 250 ezerre tehető az erdélyi igénylők száma. Most már annyira kelendő a magyar állampolgárság és a magyar útlevél, hogy a romániai Avas vidékéről 30 ezer román igényelte, amiből mindössze 30 személy kérvényét utasították el. Ők az angliai munkavállaláshoz és a kanadai vízummentességhez használják fel főleg az előnyöket.

 

A szerbek is adják-veszik a magyar állampolgárságot, és a belgrádiak is úgy kapkodnak érte, mint a cukorért. Itt egészen olcsó a tarifa, 300-500 eurót kóstál a papírok elintézése. A Vajdaságban élőket is élénken foglalkoztatja ez a kérdés, ott már, csak 100-150 eurót kérnek el érte személyenként. Ukrajnában pedig nemcsak a kárpátaljaiak, hanem az orosz ukránok is belelendültek a virágzó üzletbe: itt a tarifa már csúcsra jár, mert 5-9 ezer euró között mozog fejenként.

 

Szinte hihetetlen ez a leleményesség. Az akciós vásár nagyon is csábító, főként, ha gyermekes családok is érintve vannak. A gyermek után járó ingyenes, vagy félárú kedvezmény is jól jön a magyar útlevéligénylésnél. Mi pedig befogadó nemzet vagyunk. Sokasodjunk, szaporodjunk választópolgárként is!

 

A Délmagyarország napilap nemrég arról számolt be, hogy egy népes, 18 tagú család apraja-nagyja is egyszerre kapta meg a magyar állampolgárságot. A számtalan előnnyel járó lehetőségért sorban állók mindenre hajlandók, akár a borítékos szavazásra is. Őket nem érdekli az, hogy más emberek sorsáról éppen hogyan döntenek, hiszen rájuk nézve kizárólag csak a magyar állampolgársággal járó kedvezmények a fontosak.

 

A dolog másik része viszont brutális, ha a költségvetési kiadásokat nézzük. Sok tízezer milliárd forintot költünk az adófizetők pénzéből a külhoni magyarok támogatása címén. Hatalmas, tízmilliárdos tételt emészt fel a külhoni oktatás és a kultúra támogatása, miközben itt, az anyaországban egyre szűkösebb az erre a célra fordított költségvetési forrás. Súlyosan diszkriminatív, hogy miközben az anyaországi gyermekek csak rendkívül indokolt esetben kapnak szociális tanszertámogatást, amit csak három vagy többgyermekesek vehetnek igénybe, és mindössze 12 ezer forint/gyermek ellátmánnyal, aközben a 250 ezer külhoni magyar ajkú gyermek az óvodától az egyetemig bezárólag, alanyi jogon kap 25 ezer forint/gyermek támogatást.


Videó a brutális valóságról:


 

Tízmilliárdokat fizetünk ki szociális államközi szerződések alapján ingyen nyugdíjakra, amit a magyar állam fizet a mai napig román nyugdíjasok részére is. Amíg az Unióba be nem léptünk, itt igényelték több tízezren a háromszor magasabb magyar nyugdíjakat a román idősek. Ukrajnával, mint a Szovjetunió utódállamával, még ma is él egy 50 éves szociális szerződés, és a viszonosság elve alapján ide járnak az ukránok ingyen magyar nyugdíjakat igényelni. Az ugyanis 3-4-szer magasabb, mint az ottani juttatás. A magyarok számára hiába viszonos az államközi szerződés, mi nem igényeljük meg az jóval kevesebb ukrán nyugdíjakat, így ez a szerződés ránk nézve rendkívül hátrányos. Már régen meg kellett volna szüntetni ezt, mert a szerződés alapján ingyen egészségügyi ellátást is igénybe vehetnek nálunk az ukránok. Az egészségügyi ellátás és a nyugdíjkassza forráshiánya miatt érthetetlen, miért nem számolja fel már ezt a költségvetési pazarlást a mi kormányunk. Ennek annál is inkább a legfontosabb kérdések között kellene szerepelnie, mert Magyarországon a nyugdíjuktól megfosztott rokkantaknak azt állították, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az egészségügyi és a foglalkoztatási rehabilitációjukra sincs elég pénz, így számkivetettek. Ez elfogadhatatlan, mert a rokkantak átlag 30 évig járulékfizetők voltak, míg az ukránok, csak idesétálnak az ingyen nyugdíjakért.

 

Ennek a problémakörnek a továbbgondolása társadalompolitikailag is sikamlós, ugyanis az ország jövőjét olyan „újmagyar”választópolgárok határoznák meg, akiknek halvány fogalmuk sincs arról, hogy milyen itt az élet, hogy hogyan szenvednek a lejtőn lelökött családok a szociális és humánkatasztrófától. Az ország fele létminimum alatt él. Mások akarják eldönteni az itteni adó- és járulékfizetők sorsát?

 

Mások akarnak minden privilégiumot kiélvezni azok előtt, akik ezért az országért rengeteget dolgoztak. Hol van még egy ilyen ország a világban, mint a miénk? A trianoni békepaktum előtti nagy Magyarország megmaradt egyharmad területén élőknek, a magyar bennszülötteknek, miért kell idegen országban születetteket súlyos tízmilliárdokkal támogatni, az amúgy is szűkös költségvetésünkből? Világnemzetté tennék a szenvedő magyar népet? Itt cserélődnek az emberek. Vannak, akik csak az előnyökért jönnek, és eldöntik közben a sorsunkat. A járulékfizető fiatalok meg menekülnek innen minél messzebbre.

 

Ebben az országban nincs, aki tiltakozna az ország kiárusítása ellen? Már eladó, kiadó ez az ország, akár 5 éves, 250 ezer eurós letelepedési kötvényért is kínaiaknak, vagy bárkinek? Jöhet ide boldog-boldogtalan borítékos szavazónak is? Újmagyarnak is? A szavazók létszáma így akár duplájára is növelhető. A mindent eldöntő szavazatokról álmodozó 2006. évi Mikola-jóslat kísértete beigazolódni látszik? Itt lapulnak a jelen hatalom fiókjaiban a megvehető „újmagyar” állampolgári voksok? A 2014-es választások idején annyi szavazót húznak majd elő a fiókból a borítékos voksolással, amennyi éppen hiányzik a győzelemhez. Ilyen olcsón adjuk el önmagunkat? A jövőnk a tét, ne engedjük eladni ezt az országot!

 

Aki nem itt él, nem itt adózik, nem ide fizeti a járulékot, annak ne legyen joga dönteni Magyarország jövőjéről – vélekednek nagyon sokan.

 

Kapcsolódó írásunk >

 

AdamRos

Fotó: nol.hu

 

 

 

 

     

 

 

További híreink
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben
Egy ajándék, ami többet mond ezer szónál!
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mikor és milyen alkalomra kaptuk. Egy szép gyűrű vagy nyaklánc...
2024-03-25 16:46:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>