Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A Fidesz egymillió munkahelyet ígért, de csak szenvedést hozott
2014-01-19 13:10:52
A Fidesz egymillió munkahelyet ígért, de csak szenvedést hozott

A Fidesz egymillió munkahelyet ígért, de csak szenvedést hozott

Az emberek messze többsége elszenvedője és nem haszonélvezője a mostani kormányzásnak.

 

Gúr Nándor, az MSZP alelnöke, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi sajtótájékoztatóján emlékeztetett: a Fidesz négy évvel ezelőtt egymillió új munkahelyről beszélt, ám ez a leépítések kormánya. - Ma Magyarországon kevesebben tudnak dolgozni, mint a gazdasági válság vagy a kormányváltás előtt, többet kell dolgozniuk, és az azért kapott pénzük kevesebbet ér - jelentette ki a politikus.


Gúr Nándor leszögezte, a kormány megszegte gazdasági ígéreteit, hiszen a régió országainak dinamikus növekedésével szemben Magyarország jó esetben is csak stagnál. - A Fidesz radikális adócsökkentést ígért, mégis több adót fizetnek a munkavállalók - hangsúlyozta a szocialisták alelnöke, hozzátéve, csak statisztikai bűvészkedés zajlik, semmi más.


A politikus arra is felhívta a figyelmet, hogy míg 2009 és 2010 fordulóján 124 ezren, addig tavaly már csaknem 500 ezren dolgoztak külföldön, ám nagy részüket magyarországi munkavállalóként tartják nyilván.

- Elüldözték az embereket, nem teremtettek új munkahelyeket; a 200 ezres téli közfoglalkoztatott program is a statisztikai bűvészkedés alapját jelenti – tette hozzá Gúr Nándor, kifogásolva, hogy 2013-ban a Közgép egyedül és konzorciumban összesen mintegy 430 milliárd forintnyi közbeszerzési pénzhez jutott. Ez az összeg a háromszorosa a teljes felsőoktatásban egy év alatt megforduló pénznek - tette hozzá, megjegyezve azt is, hogy négy év alatt 900 milliárdnyi megbízás jutott a Közgépnek.



A szocialista politikus elmondta, hogy számításai szerint a minimálbér vásárlóértéke négy év alatt körülbelül 5-6 ezer forinttal csökkent, a közfoglalkoztatottak bérének egyharmadát vette el a kormány, a közszférában dolgozók illetményalapja pedig négy éve nem változott.


-naan-

Utoljára frissítve: 2014-01-19 13:13:27

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>