Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Fidesz elsózta a gulyást Salgótarjánban
2016-02-29 14:15:23
A Fidesz elsózta a gulyást Salgótarjánban

A Fidesz elsózta a gulyást Salgótarjánban

Salgótarjánban a választásra jogosultak csaknem fele szavazott az időközi polgármester-választáson, a részvételi arány magasabb volt, mint a 2014 októberében tartott önkormányzati választáson. A Nemzeti Választási Iroda (NVI), urnazárást követően nyilvánosságra hozott adatai szerint, a 30 910 választópolgár közül 14 209-en leadták voksukat, ami 45,97 százalékos részvételt mutat. Fekete Zsolt 7840, A fideszes Simon Tibor 6038, a jobbikos Hulitka István 935 és a veterán munkáspárti Thürmer Gyula 275 szavazatot kapott.

 

Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője szerint a salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országért. A szocialista politikus köszönetet mondott Dóra Ottónak, aki "elindította azt a változást, amit ma megerősített a város". Tóbiás József emellett köszönetet mondott Salgótarjánnak is, "hogy volt bátorsága nemet mondani a gyűlöletkeltésre, a zsarolásra, a fenyegetésre, és a békés építkezést választotta."

 

A DK szerint "miközben Orbán Viktor hamis sikerjelentésekkel áltatta a magyarokat" vasárnapi évértékelőjén, a salgótarjániak nemet mondtak a Fidesz politikájára. "Szétesőben a kevesek Magyarországa" - fogalmazott Varju László, a DK alelnöke, aki gratulált Fekete Zsoltnak. "Ma nemcsak Salgótarján, hanem Magyarország is nagy győzelmet aratott, míg a nap egyetlen vesztese a hatalmával gátlástalanul visszaélő Fidesz" - fejtette ki.

 

A Fidesz részéről a megszokott sportszerű válasz érkezett a választási eredményt kommentálva:

 

„Salgótarján, ahogy 2014-ben, most is szocialista polgármestert választott, Fekete Zsoltnak gratulálunk a győzelemhez. Elvárjuk tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként, vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a források eltűntetésében. Az új költségvetésben tisztázza, hogy miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését.”

 

(kép: Breuer Gábor)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>