Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A Fidesz nyugdíjcsökkentésre készül?
2014-03-25 15:02:44
A Fidesz nyugdíjcsökkentésre készül?

A Fidesz nyugdíjcsökkentésre készül?

Egy fideszes képviselő nyilatkozata arról árulkodik, hogy a kormánypárt győzelme esetén a nyugdíjak csökkentésére vagy a nyugdíjjárulék emelésére készül.

 

Korózs Lajos, az MSZP elnökségi tagja keddi budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Tiba István fideszes képviselő egy februári sajtótájékoztatón kijelentette, a Fidesz azt tervezi, hogy a jövőben csak annyi pénzt fordítanak nyugdíjkifizetésekre, amennyit nyugdíjjárulékból beszednek. - A kormány célja az, hogy mind az egészségbiztosítási, mind a nyugdíjkassza a saját területének kiadásait fedezze - idézte a fideszes politikusnak a haon.hu Hajdú-Bihar megyei hírportálon megjelent szavait.


Korózs Lajos hangsúlyozta, ebből az következik, hogy a Fidesz egy forinttal sem tervezi kipótolni a nyugdíjkasszát, és mivel a befizetett járulékokból már jövőre 43, két év múlva pedig 75 milliárd forinttal kevesebb folyik be, mint amennyit nyugdíjakra kellene kifizetni, a kormánypárt hatalmon maradva ennyivel csökkentené a nyugdíjakat vagy növelné a nyugdíjjárulékot.


- Elképzelhető, hogy a Fidesz elvenné az özvegyi nyugdíjat vagy az árvaellátást, illetve tovább csökkentené a rokkantaknak járó juttatásokat, hiszen erre a jogi lehetőséget már megteremtették. El a kezekkel a nyugdíjasok pénzétől! - szólította fel a kormányoldalt az MSZP-s politikus, aki szerint Orbán Viktor most udvarol a nyugdíjasoknak, de a választások után őket nyomorítaná meg először. Ezzel szemben a baloldal havi 24 ezer forint gyógyszertámogatást adna minden százezer forintnál kisebb nyugdíjból élő 65 éven felülinek, 50 ezer forintra emelné a minimálnyugdíjat, kegyeleti járandóságot vezetne be és nyugdíjkorrekciós programot indítana. Korózs Lajos azt is kijelentette: az április 6-ai választás így nyugdíjvédelmi szavazás lesz.


Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke azt mondta: miután a kormány ellopta a magánnyugdíjvagyont, még fontosabbá válik a generációk közötti szolidaritás. Ezért is probléma, hogy a külföldön dolgozó fiatalok ott fizetnek járulékot, és amíg Orbán Viktor a miniszterelnök, nem is fognak hazajönni - jelentette ki a DK-s politikus. 

Utoljára frissítve: 2014-03-25 15:05:03

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>