Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Fidesznek csak az európai közösség pénze kell
2016-07-13 20:30:47
A Fidesznek csak az európai közösség pénze kell

A Fidesznek csak az európai közösség pénze kell

A képviselő ezt azzal kapcsolatban közölte az MTI-vel, hogy Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára vasárnap közölte, a magyar baloldal azzal, hogy támogatta az EP jelentését a kényszerbetelepítésről, világosan állást foglalt a kérdésben.

 

Az államtitkár Strasbourgban július 6-án elfogadott, a 2014-2020-as időszakra vonatkozó többéves pénzügyi keret választások utáni felülvizsgálatának előkészítése: a Parlament észrevételei a Bizottság javaslatát megelőzően című dokumentum egyik pontját kifogásolta. E szerint minden országnak teljes körű felelősséget kell vállalnia a menekültválsággal és az ezzel foglalkozó újraelosztási mechanizmusra vonatkozó döntéssel kapcsolatban.

 

Kérik az Európai Bizottságot, hogy vezessen be egy pénzügyi bonus-malus mechanizmust azzal kapcsolatban, hogy a tagállamok teljesítik-e vagy sem az unió által elfogadott intézkedések alá tartozó kötelezettségvállalásaikat; támogatja, hogy az ezen intézkedéseket nem teljesítő tagállamok szankcionálásából származó minden pénzügyi hozzájárulás extra bevételként az uniós költségvetésbe folyjon vissza.

 

A szocialista Ujhelyi István szerint "a Fidesz, a kormányzati propaganda és az állami lakájmédia" láthatóan mindent elkövet annak érdekében, hogy a hírek ne az ország valós állapotáról és a kormánypártiak valós szándékairól szóljanak. A kormány számára a menekültválság ugyanis csak ürügy arra, hogy kivezessék Magyarországot az Európai Unióból - hangsúlyozta.

 

Hozzátette: a Fidesznek valójában az európai értékekkel, a saját jobboldali pártcsaládjával és a magyar emberekkel van vitája. Az Európai Néppárt számos képviselője - így például a külügyi bizottság néppárti elnöke, Elmar Brok is - a Fidesszel szemben szavazott - mutatott rá a kifogásolt passzussal kapcsolatban.

 

(kép: szeged.hu)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>