Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal
2021-01-30 19:06:17
A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

A forgalomba kerülő Szputnyik vakcina nem egyezik a klinikai teszten vizsgálttal

A kisebb mennyiségű készítmény és a tömegtermelés során előállított orosz vakcina nem teljesen egyezik, vagyis a klinikai vizsgálat során nem ugyanolyan összetételű készítménnyel dolgoztak, mint ami most forgalomba kerülhet – a Népszava értesülései szerint ezeket is kifogásolták a szakértők, amikor az Szputnyik V oltóanyagot vizsgálták – idézi a hvg.hu.

 

A lap forrásai szerint az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) munkatársai mindössze néhány órát kaptak a gyártás ellenőrzésére.

 

A hatóság által felkért külsős szakértők végül nem is javasolták az orosz vakcina engedélyezését, mert fontos adatok hiányoztak vagy ellentmondásosak voltak a dokumentumban.

 

A Népszava most azt írja, hogy a felkért szakértők még az OGYÉI pozitív döntése előtt szóvá tették az orosz dokumentáció ellentmondásait, és azok alapján egy sor olyan kérdést vetettek fel, amely bizonytalanná teheti, hogy a Magyarországra érkező vakcina valóban használható-e az egyes célcsoportokban, illetve az alkalmazása milyen egészségügyi kockázatokkal járna.

 

A felkért tanácsadókat a lap szerint az is meglepte, hogy már az aggályaik tisztázása előtt megfelelőnek minősítette az orosz vakcina dokumentációját az OGYÉI főigazgatója.

 

Az engedély kiadását követően volt olyan professzor, aki ki is lépett a vakcina értékelését végző a testületből, mert a következményeket látva feleslegesnek érezte a munkáját. A napilap az érintett professzort és az OGYÉI-t is kereste kérdéseivel, de egyikük sem reagált.

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>