Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A francia elnök személyesen fogadta, a náci kormányfirkász lemajmozta a gyereket mentő menekültet
2018-05-30 14:30:58
A francia elnök személyesen fogadta, a náci kormányfirkász lemajmozta a gyereket mentő menekültet

A francia elnök személyesen fogadta, a náci kormányfirkász lemajmozta a gyereket mentő menekültet

Egy Edward Tyson (1650-1708) nevű anatómus egy pigmeus testének boncolása után arra a következtetésre jutott, hogy az illető élőlény, de nem ember. Mint utólag kiderült, a következtetése helyes volt, ugyanis tévedésből nem pigmeust (embert) boncolt, hanem egy csimpánzt.

 

Mindenesetre Tyson megállapítása nagy karriert futott be, s például az 1896-os millenniumi ünnepségsorozat idején 250 nyugat-afrikai feketét mutogattak Budapesten, mégpedig az állatkertben.

 

De ismert volt az 1870-es években beindult Völkerschau nevű produkció (lásd 1. kép), amelynek keretében, a náci időkig folyamatosan, fekete embereket mutogattak különféle állatkertekben. A náci sajtó sokszor tért vissza arra a fotóra, amely II. Vilmos császárt ábrázolta, az alábbi képaláírással: „Kaiser Wilhelm II. besucht 1909 eine Gruppe Äthiopier bei einer Völkerschau im Tierpark Hagenbeck.” Vagyis: „II. Vilmos császár 1909-ben meglátogat egy etióp csoportot a Hagenbeck Állatkertben.”

 

S persze a 888.hu egyik firkászának a nagymestere, Adolf Hitler (továbbiakban Dolfi) is a 888.hu firkászának kedves olvasmányában, a Mein Kampfban „elnégeresedett, elkorcsosodott világ”-ról beszél, ahol „örökre elvész a szépség és a magasztosság fogalma”.

 

 

A 888.hu firkászának Dolfija arról ír, hogy „négerből nem lehet németet faragni, mert képtelen megtanulni németül”, továbbá „a fehér fajnak az alsóbbrendű emberrel való keveredése fertőzés”, valamint szól a német nemzetet megfertőző „afrikai néger hordák tobzódásáról”, végül – természetesen – arról, hogy a zsidók azok, akik a négereket a Rajta partjára hozzák, azzal a szándékkal, hogy „az ebből folyó vérfertőzés tönkretegye a gyűlölt fehér fajt, letaszítsa a kulturális és politikai magaslatról, és önmagát (mármint a zsidót) tegye e faj urává.”

 

Mindezt csak azért írom, mert ez a fent emlegetett firkász reflektált a minapi párizsi esetre, amikor egy Maliból származó fekete migráns megmentette egy ház negyedik emeleti korlátján átesett, s a korlátba kapaszkodó négyéves kisgyermek életét.

 

A Dolfi-fan firkász imigyen emlékezett meg az esetről: „Mamoudou Gassama hőstettéről aztán beszámolt a világsajtó, a baloldal máris hősként ünnepli a majmokat megszégyenítő ügyességgel mászni tudó mali franciát.”

 

Anyád.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>