Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A hatalom ágyasaként a lehető legrosszabb pozícióba kormányozzák magukat az egyházak
2016-10-01 11:00:28
A hatalom ágyasaként a lehető legrosszabb pozícióba kormányozzák magukat az egyházak

A hatalom ágyasaként a lehető legrosszabb pozícióba kormányozzák magukat az egyházak

Iványi Gábor úgy véli, hogy az ő esetében, egyházi vezetőként nem elfogadható, hogy a fülke viszonylagos magányában azt csinál a szavazócédulával, amit szeretne. Ha elmegy, abba bármit bele lehet magyarázni, abból bármire lehet következtetni. Ha nem megy el, azzal egyértelművé teszi, hogy nem ért egyet a népszavazással és a kormány üzeneteivel.

 

A MET vezetője szerint a kereszténységet "támadás" nem az iszlám felől éri. A felvilágosodás, és mindaz, ami a francia forradalom után történt, sok mindent alapjaiban rázott meg a keresztény világban. Mindezek után kérdés, a kereszténység felismerte-e, hogy működése nem volt megfelelő, hogy vissza kellene találnia eredeti hivatásához.

 

A világ nagykorú lett, nem arra vár, hogy mi mondjuk meg, hogyan kell működnie, hanem arra, hogy testvérként álljunk oda a rászorulók, a nélkülözők, a segítségre szorulók mellé. Az egyház nem tudta ezt megtenni, a bajba jutott emberek szép lassan elfordultak tőlünk - vélekedik.

 

Iványi szerint biztosan nem a hagyomány őrzésével, a radikális muszlimok miatti jajveszékeléssel tudják megvédeni a kereszténységet. Szerinte hasonló problémája a muszlim világnak is van, mert az átlag muszlim sem olyan vallásos, mint ahogy azt elvárnák tőle, sok keresztényhez hasonlóan a muszlimok többsége is csak formálisan gyakorolja a vallást.

 

"Hogy mi az, ami ebből megőrzendő, hova kell a vallásoknak visszavonulniuk egy egészséges társadalomban, az egy külön kérdés, és nagyon bonyolult. Egy biztos, a hatalom támaszaként, ágyasaként a lehető legrosszabb pozícióba kormányozzák magukat az egyházak."

 

(Forrás: Magyar Narancs)

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>