Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A Haza és Haladás válasza Vadainak
2013-06-10 11:19:57
A Haza és Haladás válasza Vadainak

A Haza és Haladás válasza Vadainak

Megjött a választ Vadai Ágnes, Demokratikus Koalíció elnökségi tag levelére, amit múlt héten küldött Bajnai Gordonnak, és amelyről a Hírhatár is beszámolt. A választ azonban nem a címzett küldte, hanem a Haza és Haladás Alapítvány. Alább a levelet közüljük teljes terjedelmében.

 

"Bajnai Gordon álláspontja ismert és következetes mindazzal kapcsolatban, amit Vadai Ágnes a levelében felvetett. Már a politikába való visszatérése előtt, amerikai vendégprofesszorkodása idején szolidaritásáról biztosította a hivatali elődjét, akivel szemben – az ügyészség felhasználásával – épp politikai leszámolásra készült a rezsim. Bajnai Gordon úgy fogalmazott, hogy „bár vannak, akik szeretik Gyurcsány Ferencet, ma úgy tűnik, hogy sokkal többen vannak, akik nem szeretik, sokan akár kifejezetten gyűlölik politikai tevékenysége miatt”, és akik üdvözölnék Gyurcsány Ferenc ügyészségi meghurcoltatását, ám nekik gondolniuk kell arra is, hogy ha ez politikai nyomásra történik meg, akkor az vélhetően nem áll meg Gyurcsány Ferencnél.

 

A politikába való visszatérést jelentő október 23-i beszédben pedig egyenes úgy fogalmazott Bajnai Gordon:

A megújuláshoz ez a méltányosság is hozzátartozik. Az érdem szerinti számvetés; az >>egyik kutya, másik eb<<"

 

Bajnai Gordon tavaly decemberben világossá tette azt is: „a magam útját járom. Kettőnk politikai pályája évekkel ezelőtt különvált. Ez napjainkban nem is annyira a szavakból, mint a cselekvésből mindenki számára nyilvánvaló. Világossá tettem azt is, hogy nem szeretnék beállni azok táborába, akik Gyurcsány Ferenc kárára próbálnak valamilyen módon politizálni. Nem állok be az őt ostorozók táborába.”

 

Ugyanakkor tény: Gyurcsány Ferenc idei, május elsejei beszédét – és az azt követően nyilatkozatait kommentálva – Bajnai Gordon arra is figyelmeztetett, hogy a 2006 őszi rendőri túlkapások kritikátlan megvédése, illetve a kettős állampolgárságról szóló népszavazás tanulságainak figyelmen kívül hagyása ellentétes a korszakváltás programjával, amelyet maga, és az általa vezetett Együtt-PM Szövetség nevében sem tud elfogadni."

 

Budapest, 2013. június 8.

Haza és Haladás Egyesület Sajtóosztály


 

Utoljára frissítve: 2013-06-10 12:52:17

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>