Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
A hazai szélsőjobb „igényt tart” Kárpátaljára és Brüsszelt is irányítanák
2024-01-28 11:27:06
A hazai szélsőjobb „igényt tart” Kárpátaljára és Brüsszelt is irányítanák

A hazai szélsőjobb „igényt tart” Kárpátaljára és Brüsszelt is irányítanák

„Ha győztünk, akkor pedig nagyon egyszerű a dolgunk; el kell döntenünk, hogy mit kezdünk ezzel az Európai Unióval” – idézte a pártelnököt az MTI. Toroczkai szerint a kérdés az: szuverén államok szövetségként működtetik tovább az EU-t, vagy megszüntetik azt, hogy kétoldalú megállapodásokra bízzák a jövőbeni együttműködést.

 

„A globalisták nemzetköziek. Győzni ellenük csak nemzetközi összefogással lehet” – közöte s hozzátette: el kell kezdeni „nem-nyugati irányba is közeledni”, új szövetségeseket találni, és „nem az iszlámot kell provokálni, hanem meg kell állítani a migrációt és a vendégmunkások beáramlását”.

 

A szélsőjobboldali politikus az ukrajnai háborúról is beszélt. Szerinte a konfliktus lezárának módja: „azonnali tűzszünet, béke, és tárgyalásos úton megegyezés”. Hozzátette azonban, hogy ha a háború következtében megszűnne Ukrajna államisága, egyetlen magyarországi pártként mi igényt tartunk Kárpátaljára”.

 

Az ország előtt álló lehetőségekből három fő irányt határozott meg.

 

Az egyik a balliberális pártoké, „ami a haza és a nemzet elárulása, hiszen ezek az erők európai egyesült államokat akarnak, önrendelkezés, nemzetek és az európai emberek szabadságjogai nélkül”.

 

A másik a Fidesz „girbegurba” útja,  ők „teljesen értelmezhetetlen” külpolitikát folytatnak, holott „semelyik ország nem tud Európában úgy belpolitikát tervezni, hogy nincs külpolitikai elképzelése és szövetségese”.

 

A harmadik lehetőség Toroczkai szerint a Mi Hazánk programja – idézi a 24.hu.

 

További híreink
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Nagy-Bandó üzent az ATV-től távozó Somos Andrásnak
A humorista megemelte a kalapját a távozó tévés előtt. Szerinte a hiba nem bűn, csupán emberi dolog – idézi a szeretlekmagyarorszag.hu.
2024-02-26 12:34:41, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Novák-Varga pedofilügy robbant a Fidesz-táborban, teljes a káosz
A történtek hatására azonnal 150-225 ezer szavazóval csökkent a teljes népességben a kormánypárt támogatottsága. Ez jelentős változás.
2024-02-24 13:57:04, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Elkészült a Transparency International korrupcióérzékelési indexe, és az egymást követő második évben is az EU...
Bővebben >>