Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
A Jobbik miatt a MAZSIHISZ is üzent Karácsony Gergelynek
2019-02-12 15:45:42
A Jobbik miatt a MAZSIHISZ is üzent Karácsony Gergelynek

A Jobbik miatt a MAZSIHISZ is üzent Karácsony Gergelynek

Előrebocsátjuk: adott is rá okot.

 

Mégpedig azzal, hogy amikor a Hír TV ismét sakáltanyává rohadt stúdiójába bemerészkedett, rosszul jött ki a rosszindulatúan provokatív interjúból, amikor hebrencs mód rábólintott a zsidók kvázi listázására irányuló kérdésre, amit ugye pár éve még a Jobbik rosszabbik képviselője szorgalmazott. Mármint hogy ez még nem antiszemitizmus.

 

Dehogynem. Tudja ezt Karácsony is. Azt is, hogy elbénázta az interjút, azóta nem egyszer és nyilvánosan bocsánatot is kért a sajtóban – belátta, hogy hülyeséget csinált, őszintén sajnálja. Ennek ellenére és/vagy ezzel együtt nem lép vissza, nem sunnyog el a hátsó ajtón, hogy ellenlábasai kárörvendhessenek, hanem felvállalja a bénázását és marad.

 

Mindezt sem meg-, sem elítélni nincs tisztünk, az eljövendő félév eldönti, hogy miként sikerül megoldania ezt a gikszert – ha túléli, ügyes, ha nem, kihullik, elintézi ezt a politikai evolúció farkastörvénye.

 

Az mindenesetre korrekt erkölcsi párbajkódexre vall, hogy a fentiek kapcsán – bár nem direkt személyeskedéssel, de - a Magyar Zsidó Hitközség is megszólalt friss közleményében. Elvégre ez a dolguk:

 

„A Mazsihisz számára elfogadhatatlan bármilyen politikai célú listázás – ilyesmi akár mégoly tétova mentegetését hibának tartjuk. 2012-ben mindenfajta nyomásgyakorlás nélkül, erélyesen szólaltunk fel, amikor a parlament falai között egy olyan országgyűlési képviselő tett javaslatot a zsidók listázására, aki mind a mai napig a Jobbik parlamenti frakciójának tagja. A Jobbik a mai napig nem tudott kellően eltávolodni vállalhatatlan múltjától, ezért a Mazsihisz továbbra sem tart kapcsolatot ezzel a parlamenti párttal.

 

Ugyanakkor a magyar közélet szempontjából visszalépésnek tartjuk, hogy a magyar hatóságok a magyar fővárosban megtűrték a neonáci csoportok hétvégi demonstrálását. A zsidó közösség és Magyarország jóérzésű többsége számára riasztó, hogy Budapest idén is neonáci megemlékezés és felvonulás otthonává vált. Az SS-halálfejekkel alakzatban felvonuló, gyűlöletet szító, neonáci demonstráció a Városmajorba meghirdetve számunkra ugyanúgy elfogadhatatlan, mintha felmentek volna a Kapisztrán térre, a Várba.”

 

 

Világos beszéd, még ha bölcsen rejtett tartalmú is: ne csak Karácsony akaratlan és szerencsétlen megnyilvánulását üssék, mint a vasat, hanem a kormányt is, amelyik tudatosan engedi rá Budapestre az európai neonácikat – nem is túl nagy távolságra az új miniszterelnöki puritán kastélytól.

 

Hasonlóan lovagias választ adott a fenti közleményre ismét és feltehetően nem utoljára Karácsony Gergely:

 

„Egyetértek a Mazsihisszel, súlyos hibát követtem el. Ismételten bocsánatot kérek mindenkitől, akit megbántottam. Természetesen én is elfogadhatatlannak tartom az állampolgárok politikai célzatú listázását.”

 

Ugye milyen furcsa és szokatlan mindez...? Hogy semmi sorosozás, semmi migráncsozás? Úgy hívják, hogy európai politizálás. Erre lehet szavazni idén két alkalommal is.

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-02-12 15:49:02

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>