Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Kész átverés show kutyafüle az országhoz képest...
2014-04-18 13:59:09
A Kész átverés show kutyafüle az országhoz képest...

A Kész átverés show kutyafüle az országhoz képest...

Csak, hogy érezzétek át Abszurdisztán kellemes légkörét!

 

 

Nem részletezem, hogy hogyan lett belőlem munkanélküli. A lényeg az, hogy amikor 2010 őszén új vezetés jött az önkormányzati munkahelyemre, kirúgták a régi sikeres vezetőket, akik ellen még koncepciós pert is akartak kreálni.

 

Ebbe nem segítettem nekik semmilyen szinten, sőt nagyon határozottan felemeltem a szavam ellene, természetesen ezzel azonnal el is dőlt, hogy kirúgnak. Két évig sikerült szabadságharcot folytatnom, bujkáló gerillává válnom, hogy ne tudjanak akaratuk ellenére se kirúgni. Végül győzött az erő és a kétharmad, repültem és munkanélkülivé váltam. / Miközben ők is tudják, hogy nem tudnak a cégben pótolni és amióta nem én végzem a munkámat, jelentős színvonal csökkenés következett be. A város érdeke a közösség érdeke persze le van szarva./

 

Már az döbbenet volt számomra, hogy a munkanélküli segély időtartama 3 hónap volt. Ráadásul nem az utolsó jövedelmed meghatározott százalékát kapod erre az időre, hanem maximalizálva van az adható összeg, ami éhenhaláshoz sok, megélhetéshez kevés. Ha elmúltál negyven, diplomád van és gyerekeid, az elhelyezkedési esélyed a nullára csökken. Hiszen van ahol középkorúként azt vágják a pofádba, hogy öreg vagy, máshol azt, hogy túlképzett. Ha a diplomádat letagadod, hogy kapjál állást, bűncselekményt követsz el.

 

Ha a segély három hónapja lejár, akkor átraknak aktív korúak ellátásába. Ez azt jelenti, hogy negyedévente be kell menni a munkaügyi központba és kapsz havonta 22.800 Forintot. Ez egészen pontosan 24.200 forinttal és egy kecskével kevesebb annál az összegnél, amiből a kormány szerint meg lehet élni.

 

Kaptam levelet, hogy be kell mennem adat egyeztetésre az önkormányzatra. Nem tudtam abban az időpontban, mert éppen a kampányban Gyöngyösre kellett utazni. Gondoltam csak adnak egy másik időpontot. Levelet nem kaptam, de aztán mégis jött egy levél, amiben tudatják velem, hogy megszüntették, még ez a hatalmas összeg folyósítását is számomra. Panasszal éltem ellene, de közölték elutasítják, mert nem csak az a baj, hogy egy alkalommal nem tudtam bemenni hozzájuk, hanem az is, hogy az egy év alatt nem volt egy hónap munkaviszonyom se. Ezt nem nagyon tudom hova tenni, hiszen ha valahova felvesznek dolgozni, akkor le kell mondani azonnal a segélyt, jelezni a hivatal felé, és akkor megszüntetik a folyósítását és törölnek a regisztrált munkanélküliek közül. Azt mondták, ez alkalmi munkára nem vonatkozik. Mire közöltem, hogy akkor adjanak havonta alkalmi munkát nekem és egy szavam sincs ellenük tovább. Azt persze nem adnak.

 

Mi történik az emberekkel, akik elveszítik az állásukat? Három hónapig kapják a munkanélküli segélyt. Ezután aktívkorúak ellátása címén egy minimális összeget. Ha nem tudnak maguknak még alkalmi munkát se szerezni egy év alatt, abban az esetben megszüntetik az ellátásukat, törlik őket a regisztrált munkanélküliek közül és lám elmondhatják, folyamatosan csökken Magyarországon a munkanélküliek száma, hiszen egyre kevesebben kényszerülnek segélyre. Magyarország jobban teljesít. Menjenek a francba!

 

Rózsa Mihály


forrás: Gyömrői Hírhatár

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>