Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A kirúgott fővárosi KDNP-elnököt indítja a baloldal a fideszes Wintermantellel szemben Újpesten
2019-03-08 12:22:58
A kirúgott fővárosi KDNP-elnököt indítja a baloldal a fideszes Wintermantellel szemben Újpesten

A kirúgott fővárosi KDNP-elnököt indítja a baloldal a fideszes Wintermantellel szemben Újpesten

Az eset pikantériája, hogy 2010-ben az akkor 30 év után váratlanul lemondó és a polgármester-jelöltséget az addig általa favorizált szocialista alpolgármester helyett az addig gyűlölt Fidesz számára átengedő Derce Tamás állítólag Szalma Botondnak is beígérte az utódlást, hogy se az MSZP, se a Fidesz ne tehesse rá a kezét Újpestre.

 

Azóta is rejtély, hogy miért tette le (önként?) a fideszes Wintermantel lábai elé az 1990(!) óta folyamatosan vezetett és szigetként óvott városrészt. Ami tény: Dercének élethosszig tartó életjáradékot szavazott meg az új, fideszes vezetés.

 

Szalma Botond arról vált ismertté a szélesebb közvélemény előtt, hogy 2014-ben a KDNP fővárosi elnökeként folyamatos kritikával illette a párt vezetését és sunyin lagymatag politikai tevékenységét. Sőt: indulni merészelt a Fidesz-KDNP jelölt Wintermantellel szemben a polgármesteri székért, ráadásul független jelöltként.

 

Mindennek következményeként 2014 szeptember 17-én kezdeményezték a KDNP akkori fővárosi választmányi elnökének a leváltását arra hivatkozva, hogy Szalma Botond a párt belső rendjét folyamatosan, súlyosan megzavaró magatartást tanúsított.

 

Sőt, a pártból is kizárták.

 

"Hazug és alaptalan vádakon nyugszik a döntés, de a kereszténydemokrácia nem engedheti meg magának a hazugságot. Nem köphetjük szembe magunkat" – kommentálta akkor a történteket Szalma Botond.

 

Bár később a Fővárosi Ítélőtábla másodfokon és jogerősen helyben hagyta a Fővárosi Törvényszék 2016. február 17-i ítéletét, miszerint Szalmát jogtalanul fosztották meg a párttagságától és párttisztségétől, ő már nem kívánt élni a KDNP adta lehetőségekkel a továbbiakban.

 

Nem mellesleg a tavalyi országgyűlési választáson a baloldal, pontosabban a DK-s Varju László vihette el az elhunyt MSZP-s Kiss Péter - a helyi  jobboldal által megdönthetetlen - képviselői mandátumát.

 

(forrás: szabadhir.hu/kép: a jelölt, a jelenlegi s a volt polgármesterek)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>