Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
A Klubrádió tulajdonosa megpróbálta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját – állítja a 168.hu
2021-05-08 12:17:48
A Klubrádió tulajdonosa megpróbálta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját – állítja a 168.hu

A Klubrádió tulajdonosa megpróbálta kirúgatni a Jelen egyik újságíróját – állítja a 168.hu

A hívás tényét Arató is elismerte, amit azzal magyarázott, hogy véleménye szerint az újságíró összeférhetetlenségi állapotba került amiatt, hogy heti egy alkalommal ő vezeti a Beszóló című interaktív műsort a Spirit FM-en. A Jelen főszerkesztője nem engedett Arató beavatkozási kísérletének.

 

A hetilap az Újságírókra vadászik a Klubrádió tulajdonosa című írása elején felidézte, hogy a Klubrádió honlapján korábban már bojkottfelhívással és különféle meglehetősen markáns jelzőkkel támadták a Spirit FM és az ATV Csoport munkatársait, valamint felmondásra próbálták rábírni őket. A 168.hu forrásai egybehangzóan azt állítják, Arató András, a Klubrádió többségi tulajdonosa ennél is tovább ment a napokban, amikor egzisztenciális nyomást igyekezett gyakorolni legalább egy esetben olyan újságíróra, aki a Jelen című hetilapnál betöltött főállása mellett heti egy alkalommal a Spirit FM Beszóló című interaktív közéleti kibeszélőshow-ját vezeti.

 

Arató felhívta Lakner Zoltánt, a Jelen főszerkesztőjét, akinél megpróbálta kirúgatni Ónody Molnár-Dóra újságírót. Lakner nem kívánta kommentálni az információt, de nem tagadta azt. Az értesülés szerint kirúgatni próbált Ónody-Molnár sem kívánt mit hozzátenni a több forrás által is megerősített értesüléshez.

 

Arató nem tagadja, hogy felhívta Laknert, így magyarázta a hívást: „Annyit vetettem fel Laknernek, hogy nem összeférhetetlen-e a Jelennél dolgozni és emellett beülni az elrabolt vagyonba”.

 

A médiavállalkozó a 168 Óra azon kérdésére, hogy ha senkit nem akart kirúgatni, miért a főszerkesztőt, mint a munkavállalók főnökét kereste meg, miért nem az érintett újságírót, megismételte: nem ismeri a Jelen teljes stáblistáját.

 

A Klubrádió többségi tulajdonosa egyébként már korábban is a vészkorszak jogfosztásaihoz hasonlította a 92,9 MHz-es frekvenciával történteket. Ezzel kapcsolatban a 168 Óra hetilapnak adott csütörtöki interjújában Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója kijelentette: „A holocaust áldozatainak emlékét sohasem használnám fel üzleti célokra, a zsidóság irtása és egy frekvencia pályázat között párhuzamot vonni szerintem ízléstelen.”

 

(forrás: media1.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>