Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A kormány megkezdte az önkormányzatok elleni háborút
2019-11-15 11:13:16
A kormány megkezdte az önkormányzatok elleni háborút

A kormány megkezdte az önkormányzatok elleni háborút

Az egyik új, Gulyás Gergely kancelláriaminiszter által kedd délután benyújtott javaslatot szúrta ki a 24.hu, ami tovább szűkítené az önkormányzatok jogköreit:

 

-elvennék az építési engedélyek kiadásának lehetőségét és azt átadná a kormányhivataloknak;

 

-elvonnák a szabálysértési ügyeket a járási és kerületi kormányhivataloktól, azokat a területileg illetékes rendőrségekhez utalnák át.

 

-Ha az építési engedélyeket a kormányhivatal adhatja ki, akkor a települések nem dönthetnének arról, mi épülhet a területükön.

 

A települések továbbra is meghatározhatnák, hogy milyen alapkritériumoknak kell megfeleljen egy új épület. Fontos szempont, hogy minden ingó és ingatlan vagyon, ami az önkormányzati építési hatóság munkáját szolgálta, ingyen és bérmentve kell átadja azt az állam számára.

 

Amennyiben a szabálysértési ügyek a rendőrséghez kerülnek a hivataloktól, egyik leterhelt hatóságtól a másik leterhelt hatósághoz kerülnek ezek az ügyek. Érdekes kérdés, hogy az így is elképesztő számú túlórákkal, létszámhiánnyal küzdő rendőrségek hogyan tudják majd ellátni ezeket az extra feladatokat.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal,...
Bővebben >>