Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A kormányhivatalok elutasítják az ellenzéki városvezetők oltáshatékony felajánlásait
2021-03-16 19:29:08
A kormányhivatalok elutasítják az ellenzéki városvezetők oltáshatékony felajánlásait

A kormányhivatalok elutasítják az ellenzéki városvezetők oltáshatékony felajánlásait

„Szándékainkkal teljes mértékben megegyezik az a törekvés, mely szerint a város közintézményeiben kialakítandó oltópontokon valósuljon meg minél több lakos Covid-19 elleni védőoltása. Háziorvosi rendelőink tömeges oltásra alkalmatlanok” – olvasható abban a nyílt levélben, amit 27 szombathelyi háziorvos jegyzett, s amit a város ellenzéki polgármestere tett közzé vasárnap a Facebook-oldalán. A doktorok így foglaltak állást abban a vitában, ami a múlt héten alakult ki Szombathely és a megyei kormányhivatal között.

 

Mint arról a Népszava is beszámolt, Nemény András polgármester szerdán jelentette be: a helyi háziorvosok több mint kétharmadának kérésére a szombathelyi önkormányzat 17 oltópontot alakít ki, így akár ezer embert is be lehet majd oltani naponta. Ahogy azt a polgármester lapunknak is elmesélte, a járási tisztifőorvosnak egy bejárás során kellett volna átvennie az oltóhelyeket, ám hiába várták, nem jelent meg, s Harangozó Bertalan kormánymegbízott is elérhetetlenné vált, majd egy közleményben baloldali "zavarkeltésnek" minősítette az ajánlatot.

 

Hasonló elutasításban volt része több fővárosi ellenzéki kerületvezetőnek is. Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere a Népszavának azt mondta, 40 millió forintból alakítottak ki ők is oltópontokat, amelyeket március 6-án hitelesítettek is. Használatukkal naponta 600 helybélit tudnának beoltani a kerület háziorvosai megduplázva ezzel a jelenlegi hatékonyságot. A kerület felvetéseire nem érkezett válasz, a főpolgármester ajánlatait pedig egyenesen komolytalannak minősítették kormányoldalról.

 

Az önkormányzatok által javasolt oltópontok felállítása nemcsak Szombathelyen vált szakmai helyett politikai kérdéssé. Déri Tibor, a IV. kerület vezetője március elején – a kormány hétvégi oltási tervének összeomlásakor – kérte, adják oda kerületének az újpestieknek járó vakcinamennyiséget, s bízzák az önkormányzatra annak beadását.

 

„Válaszra sem méltattak: sem a kabinet, sem a szaktárca, sem a kormányhivatal nem reagált” – válaszolt a portál megkeresésére a IV. kerület polgármestere, aki hozzátette: az oltás felpörgetésére nagy szükség lenne, ugyanis Újpesten még a 70 évnél idősebb, krónikus betegek beoltását sem sikerült megoldani a polgármester szerint.

 

Még február közepén hozta nyilvánosságra a főváros a maga oltási tervét, majd a hónap végén kérte a Budapestnek járó vakcinamennyiség átadását Karácsony Gergely főpolgármester, előbbit György István államtitkár, az országos oltási munkacsoport vezetője – egyébként a fővárosi kormányhivatal korábbi vezetője – komolytalannak nevezte.

 

Karácsony Gergely a kormányzati oltási terv összeomlásakor Soproni Tamással, Terézváros polgármesterével és a Budapesti Önkormányzatok Szövetségének társelnökével levélben ajánlotta fel Orbán Viktor miniszterelnöknek a budapesti kerületek segítségét: többek között új oltópontokat javasoltak. Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszában feleslegesnek nevezte az ajánlatban foglaltakat, állítva, hogy a kormány oltási tervében kijelölt oltópontokon kívül nincs szükség újabb helyekre. Ennek ellenére Karácsony most vasárnap ismét felajánlotta a főváros segítségét, egyúttal kijelentve, „nincs ellenzéki, meg kormánypárti oltópont, a kormány szálljon le végre a magas lóról”./.../

 

(forrás: nepszava.hu)

 

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magy...
Bővebben >>