Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét
2023-12-05 17:49:04
A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét

A kormánymédia túltolta a valóságon Koltai Semmelweis-filmjét

A Koltai Lajos rendezésében készült Semmelweis-film lett a Torontói EU Filmfesztivál legjobbja és elnyerte a közönségdíjat is – jelentette be szombaton a Nemzeti Filmintézet.

 

Azonban az MTI-n megjelent hírek átvételeinek címével, például az Index a "A Semmelweis nyerte a legjobb film díját Torontóban", azt sugallják, hogy a film a nagy Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon nyert, ami a világ öt legnagyobb fesztiváljainak egyike, és az Oscar előrejelzője.

 

A hibát a 444 vette észre. A film, ahogy aztán a cikkek tartalmából már kiderül, a nagy torontói fesztiválnál egy jelentéktelenebb, nívótlanabb fesztiválon nyert, ahol európai filmeket mutatnak be a kanadai közönségnek.

 

Hasonló helyzet volt október végén, amikor "Több díjjal is gazdagodott a Semmelweis-film Los Angelesben" címmel jelentette be az Index, hogy a Bunyik Béla Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválján díjazták a filmet.

 

A kormánymédiában az alábbi címekkel jelent meg „tudósítás” a film kapcsán:

 

-Máris rangos nemzetközi filmes díjat zsebelt be a Semmelweis (Magyar Nemzet)

-A Semmelweis nyerte a legjobb film díját Torontóban (Index)

-Torontóból is elhozta a legjobb filmnek járó díjat a Koltai Lajos rendezte Semmelweis (VG)

-A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban (Magyar Hírlap)

-Torontóban is tarolt a Semmelweis-film (Híradó)

-A legjobb film díját nyerte a Semmelweis Torontóban (Ma.hu)

-Újabb magyar siker: a Semmelweis nyerte a legjobb film díját Torontóban (Origo)

 

Hasonlóan nyilatkozott a történetről George Lazar, aki az Egyesült Államokból tudósít rendszeresen a magyar kormányt érintő eseményekről.

 

„Nemrég jelentették, hogy a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon a Koltai Lajos rendezésben készült Semmelweis a legjobb film, Vecsei H. Miklós a legjobb színész, Nagy Katica a legjobb színésznő díját nyerte el (képünkön).

 

Most pedig azt olvasom, hogy Torontóból is elhozta a legjobb filmnek járó díjat a Koltai rendezte Semmelweis. Világraszóló siker lenne ez, ha valóban jelentős fesztiválokról lenne szó. De a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivált magyar adófizetői pénzekből egy ottani aktivista Bunyik Béla szervezi és az ott kiadott igencsak kétes “díjakat” nem jegyzik.

 

Torontóban pedig nem a rangos és patinás Toronto International Film Festival-ról vagyis TIFF-ről van szó amelyik igencsak rangos megmérettetés… hanem az amatőr European Union Film Festival-ról EUFF-ról, amelyet, hogy udvarias legyek… a kutya sem jegyez.   Szomorú, hogy a 77 éves, egykoron valódi sikereket is elérő Koltai is beleáll ebbe az izzadságszagú és nevetséges trükközésbe” – írta közösségi oldalán George Lazar.

További híreink
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Lemondott az MSZP-elnök a gyermektáborban történtek miatt
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
2024-02-28 13:22:46, Hírek, Aktuális Bővebben
A Rogán-féle propagandahivatal 1360 milliárdot költött kommunikációra 8 év alatt
2015 és 2023 között összesen 1360 milliárd forint értékben kötöttek szerződést a Rogán Antal vezette minisztérium alá tartozó Nemzeti Kommunikációs Hivatal keretmegállapo...
2024-02-19 16:16:42, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A pénteki zsinati értekezleten bejelentette távozását Balog Zoltán református püspök lelkészi elnöki tisztségé...
Bővebben >>