Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A kormánypénzelt PestiSrácok médiafelület a melegek után a mozgássérültekre támadt ordenáré stílusban
2019-08-07 10:59:01
A kormánypénzelt PestiSrácok médiafelület a melegek után a mozgássérültekre támadt ordenáré stílusban

A kormánypénzelt PestiSrácok médiafelület a melegek után a mozgássérültekre támadt ordenáré stílusban

Így hát a valóban meghökkentő kólareklám üzenete és tárgya apropóján a következőket írta egy Vésey Kovács László nevű hentesük az alábbiakkal örvendeztette meg kedden olvasóit:

 

„Nem nagyon hagynak más lehetőséget nekünk, mint elvárni a kormánytól, hogy ő is kezdje el megszabni, mit kell gondolni róla. Végülis a kormányunk mögött legalább áll egy társadalmi felhatalmazás, ami nem mondható el az okoskodó óriáscégekről meg a céges filozófiájukról./.../ Mi keresztényi módon állunk a dologhoz, azaz nem embereket gyűlölünk, hanem a bűnt. Márpedig gyerekek megrontása az elképzelhető legnagyobb bűnök közé tartozik.”

 

Majd átkapcsol a homofób-rasszista rúdtáncról a posztnáci pörgettyűre és közli szerkesztősége álláspontját:

 

 „Tolószékes embereket sem szeretnénk mozgólépcsőnyi meg buszmegállónyi hirdetéseken nézegetni (sőt, a francnak se hiányoznának a mozgólépcsőnyi és buszmegállónyi hirdetések), miközben nem gyűlöljük a mozgássérülteket, nem akarjuk bántani és kirekeszteni őket, sőt akadálymentesített feljárókat építünk nekik, ahol csak lehet. Arra tanítjuk a gyerekeinket, hogy sajnos vannak, akik ilyen helyzetbe kerültek, és segítünk nekik, ha rászorulnak, nem csúfoljuk ki, nem bántjuk őket.

 

De nem hazudjuk azt magunknak meg másoknak, és főleg nem tömjük a gyerekeink fejét olyan hülyeséggel, hogy tolószékben élni ugyanolyan természetes, mint két lábon sétálni, és nem rosszabb, csak más. Ha pedig a tolószékesek elkezdenék eltördelni a gyerekeink hátgerincét, hogy ők is tolószékesként éljenek, attól a társadalom irgalmatlanul dühbe gurulna.”

 

Nos, ez utóbbi kitételtől irgalmatlan dühbe gurultak a nem tolószékesként, hanem mozgáskorlátozottan élők szövetsége (MEOSZ) s a közösség nevében azonnal reagáltak a példátlanul durva és aljas kormánypitbull csaholásra:

 

„A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége határozottan visszautasít minden olyan megnyilvánulást, amely a mozgáskorlátozott, kerekesszékes emberek emberi méltóságát sérti. Tiltakozunk a közösségünket érő jogsértő, kirekesztő és megalázó kinyilvánítások ellen. Mélységesen sértőnek és felháborítónak tartjuk a pestisracok.hu ’Elég az érzékenyítésből, hagyjátok élni az embereket!’ c. írást.

 

Magyarország az Alaptörvényben deklarálta a mozgáskorlátozott embereket megillető jogokat, emberi méltóságuk védelmét, és külön intézkedésekkel védi a fogyatékkal élő embereket. Ennek szellemében az érdekükben tett intézkedések állami kötelezettségek, nem egyéni kegy gyakorlása. A mozgáskorlátozott embereket ugyanazon jogok illetik meg, mint a társadalom többi tagját, beleértve a közösségi életben való részvételt is. A mozgáskorlátozottság egy állapot, amivel élni és megélni kell a mindennapokat, úgy, ahogy azt, minden ember teszi. A kerekesszékes emberek nem kérnek sajnálatot, csak ugyanazokat a törvényben biztosított jogokat, mint a társadalom valamennyi tagja.  Elvárjuk, hogy a mozgáskorlátozott embereket, az ő helyzetüket ne használják fel gyűlöletkeltés céljára, a cikk írója pedig kérjen bocsánatot a kerekesszékes emberektől!”

 

 

Mindeközben arról olvashattunk ugyancsak tegnap évődő beszámolót, hogy minden magyar ember miniszterelnöke, Orbán Viktor egyre mélyebb szerelembe esik várbéli rezidenciájával – ami több mint perverz aberráció, ha már itt tartunk - s kipirult büszkeséggel fogad egyre gyakrabban a 30 milliárdunkból összetákolt sertéshízlaldányi teraszán bárkit, aki nem korlátozott a mozgásában.

 

Az odajutás ugyanis cseppet sem akadálymentes.   

 

(forrás: szabadhir.hu; nyitókép: egy „gyerekgerinctördelő tolószékes”: Váczi Anita kajakos paralimpikon)

Utoljára frissítve: 2019-08-07 10:58:38

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tű...
Bővebben >>