Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
A kormányvéreb Pesti Srácok szerkesztője ellen rendőrségi körözést adtak ki
2019-02-23 14:01:06
A kormányvéreb Pesti Srácok szerkesztője ellen rendőrségi körözést adtak ki

A kormányvéreb Pesti Srácok szerkesztője ellen rendőrségi körözést adtak ki

Mivel a békéltetés nem járt sikerrel, a feljelentésből bírósági büntetőügy lett. Az első tárgyalást 2018. október 12-ére tűzte ki a Pesti Központi Kerületi Bíróság, amelyre Szarvas Szilveszter idézést is kapott, de külföldi útja miatt nem tudott elmenni, így egy új tárgyalási nap kitűzését kérte.

 

Ezek után a bíró az újságíró rendőrség általi előállítását kérte 2019. január 23-ra, az újabb tárgyalásra. Szarvas Szilvesztert aznap lakcímén kereste a rendőrség, hogy előállítsa, de hétköznap a szerkesztőségben tartózkodott és dolgozott, így a rendőrség nem tudta előállítani és a bíróságra vinni

 

Ekkor rendelte el a bíró Szarvas Szilveszter körözését és elfogását, akiből így lett körözött személy és felkerült a Police.hu-ra a körözött bűnözők feketelistájára, arccal, névvel és személyes adataival.

 

Szarvas azóta megjelent a Pesti Központi Kerületi Bíróság ügyeletes bírója előtt elérte, hogy február 19-én visszavonják az országos elfogatóparancsot.

 

A PS szerint szabálytalanság történt, mivel bírói gyakorlat szerint ilyen esetekben többször, de minimum kétszer idézni kell a tárgyalásra az érintetteket, és csak utána lehet rendőrség általi előállítást elrendelni, majd körözést kiadni, amúgy pedig „vérlázítónak, elfogadhatatlannak, nonszensznek és teljesen aránytalannak tartja, hogy egy másnak, vagy másoknak nem tetsző cikk miatt indított rágalmazási ügyben elfogatóparancsot adjanak ki újságírók ellen, mint ahogy az újságírók rendőrséggel való előállítása is túlzás és aránytalan” – idézi a nyugat.hu.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>