Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni
2019-09-16 15:29:08
A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni

A kurucinfohoz hasonlóan a Kubatov-listákat is külföldi szerveren próbálják bújtatni

Az fdszkt.com címet a böngészőbe beírva egy online belepési felületig lehet eljutni, ennél tovább csak felhasználónévvel és jelszóval engedne a rendszer. Az oldal tetején “KTR Online” feliratú logó látható, és ez a KTR betűsor olvasható a 2018-as videó utolsó kockáján is a böngészőben megnyitott lap címeként.

 

„Éppen egy nagyon kedves választónkkal beszélgettem, és mondta, hogy három szavazópolgár is van a családban és mind a hárman el fognak jönni, és értelemszerűen a Fidesz-KDNP-t fogják támogatni, tehát ez nagyon nagy öröm volt, hogy rögtön hárman is eljönnek vasárnap.”

 

Egy 2018. április 6-án megjelent facebookos videó végén mondja ezt a kamerának csillogó szemekkel Georg Spöttle, fideszes médiaszereplő, akit leginkább arról ismerünk, hogy elvitték és átvilágították az ufók, de sajnos a kampányra visszahozták.

 

Az egy percnél alig hosszabb klipet Bartók Csaba, a Fidesz szegedi elnöke töltötte fel saját nyilvános oldalára Georg Spöttlével telefonálunk címmel, és az látható rajta, amint ő és Spöttle számítógépek képernyője mögött ülve, telefonon keresik fel a választópolgárokat, és biztatják őket a Fidesz támogatására a kampány hajrájában.

 

A facebookos videó legutolsó másodpercében egy pillanatra látszik a Spötléék által használt egyik számítógép képernyője, azon pedig kitakarás nélkül a hívott választópolgár neve, telefonszáma és más adatai.

 

 

A választók adatainak a politikai elkötelezettségükkel összefüggő ilyen bemutatása természetesen sérti a vonatkozó jogszabályokat, de itt aligha van szó szándékosságról: a videó készítőinek nem az volt a célja, hogy konkrétan a legutoljára Spöttle által felhívott emberről bemutassák, hogy név szerint ő és a családja fideszes, hanem gondatlan módon nem takarták ki a személyes adatokat a klipből.

 

Van viszont a képernyőn valami, ami ennél sokkal érdekesebb: kiolvasható róla az internetcím (url) egy része, ahonnan Spöttle és Bartók a hívásokat indítja, amin a fideszes támogatók neve, telefonszáma és más adataik is szerepelnek.

 

A címet közelebbről megvizsgálva úgy tűnik, hogy legalább is részben az Egyesült Államokban található szervereken keresztül működik a Fidesz támogatóinak adatbázisa, és nem kizárt, hogy külföldi szervereken tárolják a magyar választópolgárok adatait.

 

Az fdszkt.com nevű oldalt anonim módon jegyezték be 2017-ben, azaz nem lehet látni, hogy ki foglalta le a címet. Az anonimitást egy panamai, WhoisGuard nevű cég biztosítja./.../

 

(forrás: 444.hu, kecsup.hu)

Utoljára frissítve: 2019-09-16 17:01:17

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szó...
Bővebben >>