Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Jusztina napja van.
A Lánchíd felújítási tenderét visszadobta a hatóság, Karácsony Gergelytől akár Mészáros is bejelentkezhet
2020-08-05 18:09:04
A Lánchíd felújítási tenderét visszadobta a hatóság, Karácsony Gergelytől akár Mészáros is bejelentkezhet

A Lánchíd felújítási tenderét visszadobta a hatóság, Karácsony Gergelytől akár Mészáros is bejelentkezhet

A Lánchíd felújítása már majdnem egy évtizede húzódik. Budapestnek önállóan nincs elegendő forrása a felújításra, a kormány pedig vonakodik plusz pénzt adni a Karácsony-féle városvezetésnek.

 

Az ügy legújabb momentuma, hogy tartalmi hibák miatt a Közbeszerzési Hatóság egy öt éve érvényes kormányrendelet miatt visszadobta a Lánchíd felújításáról szóló tendert.

 

Karácsony szerint mindez csak néhány nap csúszást jelent a felújítás megkezdésénél, ugyanakkor kijelentette azt is, szerinte nem volt baj a Lánchíd közbeszerzésével.

 

Minderről az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt, ahol a főpolgármester azt mondta: "szerettük volna elérni, hogy a lehető legtöbb cég pályázzon (…), de nem tudunk mit csinálni, habár kardozhatnánk, hogy a kormányrendeletet a kormány értelmezze máshogy". De ezt nem teszik, ezzel pedig szűkül a kör, akik potenciálisan elvégezhetik ezt a feladatot.

 

„Aki ismeri a magyar építőipart, az pontosan tudja, hogy van a Mészáros Lőrinc, a Mészáros Lőrinc és Társa és a Mészáros Lőrinc és Fia. Nagyjából ez a magyar építőipar. Ezzel együtt is ezt a munkát el kell végezni. Ha ezek tudnak pályázni, akkor ezek tudnak pályázni, a Lánchidat fel kell újítani.” A főpolgármester sajnálatát fejezte ki, hogy nem tudják a pályázók körét kibővíteni – idézi a magyarnarancs.hu.

További híreink
Bajnai Gordon visszatér: Momentum-tanácsadó lesz az egykori miniszterelnök
Gőzerővel készül a 2022-es választásra a Momentum, korábban azt is belengették, hogy hatalomra kerülésük esetén 700 embert lecserélnének az államigazgatásban és kilátásba...
2020-09-26 16:33:30, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Volt pornós lehet az utánpótlás-bizottság elnöke a Magyar Tenisz Szövetségben
Selmeci Petrát jelölte a versenysport és az utánpótlás-bizottság elnöki posztjára a Magyar Tenisz Szövetség. Mostantól ő felel a tehetséges gyerekek gondozásáért a szerve...
2020-09-26 16:33:28, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Kiderült, hányszor utazott rendőrségi helikopterrel Szijjártó idén
A tárcavezetők közül csak Szijjártó Péter repült idén rendőrségi helikopterrel, a külügyminiszter hétszer utazott az ORFK gépeivel – ez derül ki a rendőrség Népszavának k...
2020-09-24 20:29:55, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Miközben lényegében óráról-órára változik a Színház- és Filmművészeti Egyetem körüli események az intézményen ...
Bővebben >>