Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
A leggazdagabbak közé közpénzelt Vajna tévéje a legszegényebbekbe rúg
2016-11-08 18:00:35
A leggazdagabbak közé közpénzelt Vajna tévéje a legszegényebbekbe rúg

A leggazdagabbak közé közpénzelt Vajna tévéje a legszegényebbekbe rúg

Utóbbiak nyilván a normális többség bosszantására választották, hogy lent henyélnek a kényelmes aluljárókban, ahelyett, hogy rendesen tisztálkodnának és csendben megfagynának az utcán – idézi a hírblokkot a hvg.hu.

 

Aztán egyfajta fordított szocioriport következik: a Blaha Lujza téri aluljáró falánál reggel 8 körül ébrednek a fedél nélküliek (átlépdelni tehát nem kell rajtuk), akik veszekednek a takarón és féldecis italokat vesznek maguknak a kioszkban. Az érzékeny beszámoló szerint ez

szánalmas látvány, aki csak teheti, elkerüli a környéket is. Egy fiatal áruslány tolmácsolja a Lázár János óta ismert kormányzati álláspontot: "nem sajnálom őket, mert ők csinálták maguknak".

 

A riportban ez után elhangzik, hogy az aluljáróbeli árusok forgalomkiesést szenvednek el a hajléktalanok miatt. Majd Iványi Gábor lelkész fűtött utcájából következik helyszíni beszámoló, mutatván, hogy lenne alternatíva, bár elhangzik, hogy ilyenkor háromszáz főt látnak el a száz helyett, amire hitelesítve vannak. Az anyag egyetlen jószándékú momentuma, hogy leírják benne az Oltalom Karitatív Egyesület nevét.

 

A videó végén Kocsis Máté VIII. kerületi polgármester felé tolják az ügyet, eléggé meglepő, hogy régi kedvenc témájáról nem akart nyilatkozni a TV2-nek. A riportban elhangzik, hogy Kocsis ugyan megtette volna az ügyben a magáét, mert évekkel ezelőtt javasolta, hogy büntessék, aki életvitelszerűen az utcán él, de ezt az Alkotmánybíróság felülbírálta.

 

(hvg.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sokan gondolkodnak el azon 35-40 évesen, vajon jól választottak-e szakmát. Az életközépi válság olykor arra sa...
Bővebben >>