Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A legjobb alapanyagok sötétítő függöny készítéséhez
2022-08-02 08:59:46
A legjobb alapanyagok sötétítő függöny készítéséhez

A legjobb alapanyagok sötétítő függöny készítéséhez

Egy jól megválasztott sötétítő függöny nem hivalkodó, mégis támogatja a belső tér stílusát, ad hozzá egy kis pluszt, hogy teljes legyen az összkép. De vajon milyen anyagból érdemes ezt elkészíteni, elkészíttetni? Erre térünk ki a következő cikkben.

 

Minimatt szövet

 

A minimatt poliészter alapú szövet, amit a puhasága, jó kopásállósága és rugalmassága miatt számos területen jól lehet hasznosítani, de sötétítő függöny alapanyagának is kiválóan alkalmas. Rengeteg színben elérhető, így biztosan megtalálod a Te belső tereidhez hangulatban illeszkedő darabot is.

 

Erős vászon

 

A pamutvászon kifejezetten jó szolgálatot tud tenni sötétítő függöny képében is. Alapvetően nagyon jól kizárja a beszűrődő fényt, ha kellő vastagságú darabot választasz, de akkor sem kell kétségbe esni, ha nem azt az eredményt mutatja, mint amit elvárnál. Ha szeretnél jobb sötétítést elérni, elegendő egyszerűen több ránccal feltenni a karnisra, és már meg is oldódott a problémád. A pamutvászon egészen pénztárcabarát megoldás lehet, ráadásul szerteágazó szín- és mintakínálatból tudsz válogatni.

 

Bársony

 

Amennyiben a klasszikus elegáns stílust szeretnéd becsempészni a belső tereidbe, a bársony függönynél kevés módon tudnál jobb döntést hozni. Ez az anyag lényegesen nehezebb, mint az előbbiekben felsorolt anyagok, ugyanakkor egy olyan első osztályú hangulatot áraszt magából, amit semmi más nem tud még csak imitálni sem. A fényt 85%-ban képes kizárni, ráadásul a vastagságának köszönhetően a helyiség hőtartását is magasabb szintre emeli. Ha szeretnéd megidézni a királyok és királynők szobáinak nemesi hangulatát, akkor ne habozz, válaszd a bársonyt alapanyagként! 

 

Dimout

 

A dimout anyagok a sötétítő függönyök legjobbjai közé tartoznak. A fényt majdnem teljesen, 95%-ban képesek kizárni a helyiségből. Selymes fénye szintén elegáns hangulatot kelt a szemlélődőkben, anyagtulajdonságainak köszönhetően pedig plusz funkciót is el tud látni. A helyiség hőszabályozásához nagyban hozzájárul, hiszen a meleg időkben kizárja a felmelegedés lehetőségét, télen pedig segít megőrizni a meleget, hogy ne tudjon elszökni a nagy üvegfelületeken a hő. Az anyag tulajdonságainak köszönhetően igen lágy esésű, légiesen könnyed, így nagyon kellemes hangulatot tud teremteni bármelyik helyiségben.

 

Válaszd bármelyiket is, biztosan eléred vele a kívánt célt.

 

Neked is szükséged lenne néhány szövetre a háztartásod díszítésére? A K-ELME webáruház függöny anyag kínálatában biztosan találsz az igényeidnek megfelelőt!

További híreink
Tavaszvárás és húsvéti készülődés
Ismét gazdag programkínálatot ígér az ünnepre és előtte a nagyhétre a zengővárkonyi Míves Tojás Múzeum, megrendezik Országos Ifjúsági Tojásfestő Versenyt is.
2024-03-29 02:07:00, Hírek, Színes Bővebben
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megtorpant az online vásárlás korábbi növekedési üteme - állapította meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósá...
Bővebben >>