Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
A magyar újságírást siratják külföldön
2018-08-03 10:57:30
A magyar újságírást siratják külföldön

A magyar újságírást siratják külföldön

Nyerges Zsolt vállalkozó tulajdonába került a teljes Simicska-birodalom – ennek újabb jele, illetrve következménye, hogy az új szerzemény Hír Tv-ben szerdán többeket elbocsátottak – erről ír a Der Standard.

 

A kormány átvette az uralmat a televízió felett, s mennie kellett minden, a kormánnyal szemben kritikus műsorvezetőnek. A cikk bemutatja Orbán Viktor magyar miniszterelnök és Simicska Lajos egykori Fidesz-közeli vállalkozó, oligarcha barátságának, majd ellenséggé válásának történetét is.

 

A lap megjegyzi, hiába fenyegetőzött Simicska az „atombomba erejével” felérő, Orbán politikai karrierjének végét jelentő információk nyilvánosságra hozatalával, semmi nem történt, viszont még csúfos választási vereséget is szenvedett pártja, a Jobbik. A lap idézi a Népszavát is, amelyik arról értesült, Simicska titkos videófelvételt helyezett letétbe, amit csak akkor lehetne nyilvánosságra hozni, ha vállalkozó élete veszélybe kerülne.

 

A kritikát a kormány Magyarország elárulásaként értékeli – így a Tagesspiegel –, ezért van válságban a magyar média, s ezért hagyják el azt az egykor szabadon dolgozó újságírók, a szakma presztízse leáldozóban. A lap szerint a kormány eltitkolja az egyébként nyilvánosságra hozható adatokat, ha pedig valaki bírálni meri intézkedéseit, az nem marad következmények nélkül.

 

A kritikusokat szinte a nép ellenségének bélyegzik, fake news-t gyártóknak, Soros György ügynökének nevezik.

 

S bárki, aki felgöngyölítené Orbán és családja meggazdagodásának történetét, azt ügyvédjei megfenyegetik. Az a pár médium, amelyik igyekszik megőrizni egykori identitását, folytonos és egyre nagyobb pressziónak van kitéve, de a legrosszabb, ami egy újságíróval történhet, hogy elértéktelenedik a szakmája.

 

Hiába ír ugyanis a média a kórházi állapotoktól kezdve a maffiamódszerek alkalmazásáig minden lényeges kérdésről, nincs következménye a kritikáknak, ami a szakma, de leginkább a demokrácia erodálását vonta maga után – írja a Tagesspiegel.

 

(forrás: Klubrádió)

Utoljára frissítve: 2018-08-03 10:57:25

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>