Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A Makovecz családnak is kínos lett Melocco
2015-06-16 15:30:30
A Makovecz családnak is kínos lett Melocco

A Makovecz családnak is kínos lett Melocco

A Makovecz család az MTI-hez eljuttatott közleményében határolódott el a tervektől, amelyeket állításuk szerint még nem is látták. Hangsúlyozták, hogy az emlékművel kapcsolatban semmilyen szinten nem született döntés, sem annak helyszínéről, sem annak végleges formájáról. Mint írták:

 

„Jelenleg csak a terjedő hírekből megismert mérettel kapcsolatosan fejezzük ki fenntartásainkat, illetve megjegyezzük, hogy egy emlékmű helyét soha nem szerencsés egy másik elmozdításával megteremteni.”

 

 

Azzal ők is egyetértenek, hogy Makovecz Imrének idővel emlékművet kell állítani, ezt azonban csakis a családdal és a Makovecz Alapítvánnyal együttműködve tudják elképzelni.

 

Melocco Miklós az interjúban azt állította, hogy a terveket Orbán Viktor miniszterelnök és Tarlós István főpolgármester is elfogadta. A kormányfő azonban semmilyen építéshatósági, engedélyezési jogkörrel nem rendelkezik, és a főpolgármester is legfeljebb abban érintett, hogy hová helyezzék el az útból a 0-s kilométerkövet. Az illetékes az I. kerületi önkormányzat lenne, őket azonban meg sem kérdezte a szobrász.

 

Aggályait fejezte ki Tarlós István főpolgármester is, aki csak vázlatrajzokat látott, és túlzónak tartja a szobor méreteit, bár Melocco az ő egyetértésére – és Orbánéra – hivatkozva nyilatkozott a terv elfogadásáról.

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>