Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A Nagy Városligeti Átverés – a kormánybiztos Baán lapít és hallgat
2018-04-30 11:48:33
A Nagy Városligeti Átverés – a kormánybiztos Baán lapít és hallgat

A Nagy Városligeti Átverés – a kormánybiztos Baán lapít és hallgat

Bár a sajtó a Valton biztonsági őreinek tettlegességig fajuló őrzésvédésével van tele, meg azzal, hogy hirtelen hová tűntek a rendőrök, akik előtte-utána biztosították a bejelentett Ligetvédő tüntetést, azt már a pofozkodás sajtó számára sokkal fontosabb képei jótékonyan elfedik, hogy a konfliktus azért alakult ki, mert a Ligetvédők blokkolni akarták az Opitz átültető gépének mozgását. 

 

Miért tették mindezt..? – teszi fel a kérdést a Ligetvédők közösségi oldalán Bardócz Sándor tájépítész.

 

Azért mert még a Városliget Zrt saját - nagy dérrel-dúrral beharangozott - faátültetős protokolljának is ellentmond a vegetációs időszakban és előkészítés nélkül történő átültetés. Ami mindenre jó, de arra biztosan nem, hogy az átültetett fáknak esélye legyen megmaradni.

 

De a pénz természetesen nem számít, ha arról van szó, hogy legyen valamivel parasztvakítani. Varázsszó lett az átültetés, amit már csak azért sem nagyon ért senki, mert korábban szintén óriási hangon arról hazudoztak, hogy a Liget Budapest program nem érint meglévő zöldfelületeket.

 

Persze, ha ez igaz lenne, nem kellene fákat átültetni. De a legszebb mégis ez a kép. A képen egy óriási fenyőt ültet át a gép.

 

A fenyőről tudni érdemes, hogy nincsen hajszálgyökérzete, kizárólag a vele szimbiózisban élő gombákkal képes felszívni a vizet és a tápanyagot. Azt is tudni kell róluk, hogy sekélyen, a felszín közelében található a gyökérzetük. Ott terül szét.

 

Éppen ezért ilyen korban már gyakorlatilag átültethetetlenek.

 

Ha az Opitz ezt tényleg komolyan gondolta (van az a pénz, amiért már nem annyira fontos a szakmai becsület), akkor többet tényleg ne hirdesse úgy magát, hogy ilyen vagy olyan sikeres az átültetések terén. Átültetni biztos képes.

 

De ha megdöglenek a páciensei, akkor az már ugye egy másik statisztika?

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>