Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A nap mondata Ujhelyi István tollából az MTI-n
2014-08-11 14:18:49
A nap mondata Ujhelyi István tollából az MTI-n

A nap mondata Ujhelyi István tollából az MTI-n

Az MSZP véleménye szerint Orbán Viktor miniszterelnök tusnádfürdői beszéde "egy sötét zárványba tokosodó Magyarországot fest fel". Ezt a mondatot ma már nem fogják überelni fogadjunk!


Egyébként maga a közlemény a tusnádfürdői beszéddel kapcsolatban megállapítja, hogy fontos mérföldkövet jelent a nemzeti együttműködés állampárti rendszerének kiépítésében, ezért komolyan kell venni. A magyar miniszterelnök őszintén és valójában érdemi kontroll nélkül mondta el, hogy mit gondol Magyarországról, a jövőjéről és új, állampárti berendezkedéséről - szögezi le Ujhelyi. 


"A beszéd nem csak azért kell, hogy figyelemre és fegyelemre késztessen, mert a magyar miniszterelnök egyértelmű iránymutatásáról szól, sokkal inkább azért, mert egyre többen törődnek bele abba, hogy a rezsim leválthatatlan, a rendszer megváltozhatatlan, hogy úgysem lehet tenni semmit."



Az MSZP EP-képviselője szerint  a tusnádfürdői beszéd azért fontos, mert magukat demokratáknak valló tömegek tapsolták meg a mondatokat, és védik többen azóta is.

"Pedig minden szava védhetetlen. Legalábbis azok számára, akik egy nyugatos, szabad, befogadó európai értékrendben hisznek. Az, amiről a tusnádfürdői beszéd szól, egy sötét zárványba tokosodó Magyarországot fest fel, ahol egy szűk kör pöffeszkedve gyarapodik, miközben százezrek menekülnek külföldre a megélhetést keresve, és miközben milliók élnek egyik napról a másikra, reménytelenül" - fogalmazott a politikus. 


"Most, hogy végre megérkeztünk a nyugatos és szabad Európába - még ha közös világunk valóban komoly változásokon is megy keresztül - nem fordíthatjuk vissza a hajót" - közölte Ujhelyi. Állítása szerint erre minden héten újabb és újabb nyílt levélben fogja emlékeztetni a miniszterelnököt, "a nemzeti együttműködés hazug rendszerének zászlóvivőit" és mindazokat, akik "ezt a rezsimet épp azzal tartják fenn, hogy beletörődve, belefáradva idomulnak hozzá".



Utoljára frissítve: 2014-08-11 14:23:24

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>