Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa
2017-11-20 13:00:04
A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa

A nevető zsidó - a Soros-kampány antiszemitizmusa

Most azonban már kint vannak a villamosmegállókban a nemlétező Soros-tervvel kapcsolatos legújabb, és megint egy nevető Sorost ábrázoló plakátok, a kormány álszent kérdéseivel: igaz, hogy ez egy rohadék? – kb. így.

 

Nyilvánvaló, hogyha Soros nem volna származása szerint zsidó, a magyar kormány nem tudná őt úgy beállítani mint a Magyarországra leselkedő legnagyobb veszélyt. Erre a szerepre kizárólag a zsidó, „a világ gonosza” alkalmas. Ez nagyon mélyen ott ül már az európai ember pszichéjében.

 

Az őcsényi rémdráma közepette is az volt a közvélekedés a faluban, hogy Sorost emberiség elleni bűntettekkel bíróság elé kéne állítani – szó szerint ez így hangzott el: Sorost ki kellene kiáltani emberiség elleni vádakkal –, és hogy „úgyis azt csinálnak, amit akarnak, majd a Soros György eldönti.”

 

A Soros elleni kampánnyal Orbán két legyet üt egycsapásra: nem kell neki expressis verbis kimondania, hogy „a zsidók”, elég egyszerűen csak sorosoznia, mert ekképp az antiszemitizmus vádja nélkül is képes antiszemita érzelmeket kelteni. Épp ezért értelmetlen az a régóta tartó nyilvános tanakodás is, hogy Orbán antiszemita-e vagy nem. A célszemélyek – ma még nem áldozatok - társadalmi megítélése, sorsa, jövője szempontjából ugyanis mindegy, hogy az uszító hisz-e abban, amit állít, vagy sima politikai számítás mozgatja.

 

Ami azt illeti, a szememben ez utóbbi, ha lehet, még gonoszabb, aljasabb. Amúgy meg Orbán életútja, emberi minőségének jól követhető szétrohadása garancia arra, hogy ha egyszer a túléléséhez szükségesnek tartja, akkor a már kódolatlan antiszemitizmustól sem fog tartózkodni. Orbán a pokolban született, és ha van igazság, ott is végzi.

 

Gondolom, néhányan tudják, de mindenkinek tudnia kéne, hogy a „nevető zsidó” kifejezés Hitler szótárában is sűrűn felbukkant. Talán a legismertebb eset az a beszéde, amelyet a müncheni sörpuccs 19. évfordulóján mondott 1942. november 8-án, és amelyben a náci párt tagjai előtt felelevenítette a „megtett utat”, a két évtized alatt elért „eredményeket”. Köztük ezt: „Ma megszámlálhatatlanul sok zsidó, aki egykor nevetett, nem nevet többé. És akik még ma is nevetnek, holnap talán már nem fognak…A nemzetközi zsidóság már csak a démoni pusztulásában lesz felismerhető.”

 

A beszéd időpontjáig négymillió zsidót már valóban elpusztítottak.

 

Egyértelmű, hogy a „nevető zsidó” kifejezés nem Orbánék saját ötlete volt, talán egyenesen Hitlertől vették át. Valószínűleg nem ő maga, nem feltételezem róla, hogy még náci szövegeket is tanulmányoz, de esetleg valaki a stábjából igen, ő pedig rábólintott: mehet, ez ütős lesz – a nevető zsidó. Hahaha.

 

Ez az egész azonban már régen nem nevetnivaló.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>