Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
A nyugdíjas készenléti rendőrnek kutya helyett házőrző libája van
2014-08-08 08:10:06
A nyugdíjas készenléti rendőrnek kutya helyett házőrző libája van

A nyugdíjas készenléti rendőrnek kutya helyett házőrző libája van

A készenléti rendőrség nyugdíjas rendőrének, B.T.-nek és családjának kedvence immár 20 éve Lilike, az óriás liba, mely kutya helyett házőrzője a családi ház portájának. A lakók engedélye nélkül illetéktelen személynek szinte lehetetlen bejutnia a csepeli kertváros egyik utcájában lévő ház udvarára a harcias szárnyas miatt. 
 
„Lilike” az évek során több betörést hiúsított meg. Az éjszaka csendes sötétjéből hangos gágogással támadt a zsiványokra, akiket meglepetésként ért a nem várt ellenfél. Inkább a mielőbbi menekülést választották, hogy mentsék az irhájukat. Az egykori hivatásából adódóan a mindig éber nyugdíjas rendőrt fellármázta a kedvence, de a tolvajok is  örülhettek, hogy  nem vele gyűlt meg a bajuk. 
 
A minap a környéken elszaporodott kóbor ebek közül tett kísérletet egy-két elvadult példány, hogy a portán a hajnali órákban élelmet keressen. Lehet, hogy a liba húsára fájt a foguk, nem tudni. Mindenesetre Lilike felvette a harcot a betolakodókkal és mire a gazda kiért a házból, elűzte őket. De a bátorságnak, a hűségnek ára volt, súlyos sérüléseket szenvedett.
 
Lilike életét Dr. Juhász Csaba helyi állatorvosnak köszönheti, aki megfelelő ellátás keretében először sokktalanította, fertőtlenítette a nyakától a faráig lévő tépett sebeket, melyeket speciális krémmel zárt le, antibiotikumot adott és segített egy zárt karantén kialakításában. A bátor liba most mindent megkap a gazdájától, hogy meggyógyuljon és újra „szolgálatba” állhasson.
 
 
Képünkön: Lilike, a bátor megsebzett csepeli házőrző liba karanténban
 
H. Szabó Sándor 

Utoljára frissítve: 2014-08-08 08:09:42

További híreink
Egységesen kezeli a rendezvényeket
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Karán.
2024-03-19 02:12:25, Hírek, Színes Bővebben
Európai szintű kezdeményezés
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a tüdőgyógyászatba.
2024-03-18 02:47:32, Hírek, Színes Bővebben
Csillagászati Héten lehozzák a csillagokat is Pécsen
A leendő magyar űrhajóssal is találkozhatnak az érdeklődők a Csillagászati Héten Pécsen a Zsolnay Negyedben.
2024-03-17 01:28:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Egyetemi Borbirtok és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködése új szintre lép.
Bővebben >>