Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A „palacsintás gyilkos” fagyott meg egy Ladában Szombathely határában
2019-01-02 13:17:37
A „palacsintás gyilkos” fagyott meg egy Ladában Szombathely határában

A „palacsintás gyilkos” fagyott meg egy Ladában Szombathely határában

A 112Press információi szerint a Szombathely határában december elején megfagyott hajléktalan az a férfi, aki "palacsintás gyilkosként" vonult be a magyar kriminalisztika történetébe. A gyilkos megnevezés elvileg pontatlan, gyakorlatilag azonban feltételezhető, hogy K.Cs. több embert is a halálba "segített".

 

A férfi fiatal korában egy balta segítségével próbált pontot tenni az anyjával folytatott vitái végére, de a szerszám nem állt bele az édesanyja koponyájába, hanem lepattant arról. K.Cs. börtönbe került, ahol úgy döntött, hogy tanulni fog és az egészségügy irányába indult el, végül szabadulása után szakápolói képesítéssel keresett és talált munkát egy onkológiai osztályon.

 

A férfi azonban nem feltétlenül a rászorulók megsegítésén munkálkodott, a munkája során ugyanis hozzáfért erős, kábító hatású gyógyszerekhez. Nem csak a betegek gyógyszerét dézsmálta meg, hanem a kórházi készleteket is.

 

A "palacsintás gyilkos" elnevezés 2005. szeptemberében ragadt rá K.Cs.-re, amikor élettársa gyermekeit próbálta megölni. Az index.hu két évvel később ezt írta a meg nem nevezett elkövetőről: "A férfi együtt lakott Óbudán élettársával és annak négy gyermekével. A vád szerint többször hangoztatta, hogy mennyire terhére vannak a gyerekek, és el kellene altatni őket, akár örökre is."

 

K.Cs. meg is tette a "szükséges" lépéseket: 2005. szeptember 18-án erős nyugtatókat kevert a gyerekek palacsintájának kakaó töltelékébe. Ebből a 10 éves ikrek ettek, akik később rosszul lettek. Egyikőjük kómába esett, a másik pedig saját hányadékában feküdve félrebeszélt.

 

"A fiúk életveszélyes állapotba kerültek és meg is halhattak volna, csak a gondos és körültekintő orvosi kezelés mentette meg őket. A férfi áprilisban 12 év fegyházat kapott és 10 évre eltiltották a közügyektől is" - írta 2007 októberében az Index.

 

(a történet további részét a 112press.hu oldalán olvashatják)

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmel...
Bővebben >>