Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
A pápai ravatal után homár, polip, articsóka főfogású szerény luxusebédre ült be Orbán és neje
2023-01-05 15:42:29
A pápai ravatal után homár, polip, articsóka főfogású szerény luxusebédre ült be Orbán és neje

A pápai ravatal után homár, polip, articsóka főfogású szerény luxusebédre ült be Orbán és neje

 

A La Repubblica cikke szerint a magyar miniszterelnök és felesége azután tértek be az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyed La Bussola nevű éttermébe, hogy lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál. Orbán szokásához híven lezseren öltözött, a képek alapján kék zakó, kigombolt fehér ing és farmernadrág volt rajta, az egyik fotón a mintás asztalkendőt a gallérjába tűrve látható – idézi fel a történteket többek között a Telex beszámolója.

 

A főként tengeri fogásairól nevezetes Bussola a környék egyik leghíresebb, legjobbnak tartott vendéglátóhelye, nem csoda hát, hogy az ínyencségeket kedvelő kormányfő itt akart ebédelni. Az olasz lap azt írja, Orbán katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett. A miniszterelnök feleségét az étterem tulajdonosai egy csokor virággal köszöntötték. A Canaledieci nevű lap beszámolója szerint Orbán Viktor az étkezés után elismerően nyilatkozott a séf ajánlásairól, különösen a nyers hal és kagyló előétel, valamint a katalán homár nyerte el a tetszését.

 

A házaspárt a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik (ők az olasz rendvédelem egyik szárnya) kísérték, az asztalt a követség foglalta le előző nap. A cikk szerint a tulajdonos Dario Paradisi és az éttermet vele együtt vezető sógora, Daniele Caterini nem tudták, hogy Orbán Viktor (akit a La Repubblica „az európai populizmus szimbólumának” nevez) érkezik.

 

A miniszterelnöki pár éttermezéséről egy rövidke videó is készült, amelyen látható, hogy Orbán olaszul megköszöni az ételt az étterem munkatársának, igazgatja a ruháit, majd azt mondja Lévainak, „kaptunk ajándékot is, látod?”.

 

Gábor György vallástörténész sem hagyta szó nélkül a történteket. Az alábbi fb-poszttal „kívánt jó étvágyat” a miniszterelnöknek:

 

„Amúgy tényleg fel nem foghatom, miért volt oly fontos a pápa ravatala után elrohannia egy tengerparti luxus étterembe, hogy mindenféle ínyencséget összezabáljon. Orbán rengeteget megy Rómába, szeret a bezárt templomok lépcsőin üldögélni és államügyekről diskurálni, az ilyen luxusfalatozásokra bőven nyílna máskor is mód. Ráadásul Ostia Rómától közel 30 km-re van, miért kell oda sleppestől kihajtatni. Éltem Rómában, el lehet hinni nekem, ott is akadnak jobbnál jobb és drágábbnál drágább éttermek. De nem, ravatal után uzsgyi a tengerpart, s mindent bele, hadd kattogjanak a fényképezőgépek. A magamutogató tahóság és a kínos, komikus és szégyenteljes parvenüség egyvelege: üzenet haza, hogy ő mindent megtehet, neki minden megadatik, őt ott nem terheli infláció, nem a tanárok pénzéből kell gazdálkodnia, a repülőgép járatát sem törlik, s mindezt egy farmernadrágban, mert ő ugyanolyan, mint mi, s ez gondolattalanul elringatja a rajongótáborát. Pont úgy, ahogy Szijjártó imádja a repülőből való kilibbenős fotókat: tök mindegy, épp hova megy, talán már ő maga sem tudja, de a hírekben jelenjen meg sok-sok ország, amely a magyarok 99,9%-ának garantáltan elérhetetlen, kizárólag nekik és az ő végbelükbe bebútorozottaknak, idehaza takony-nyál összefolyik, benne látja a fideszes csápoló önmagát, míg vár a vonatra vagy az autóbuszra, míg rohan a Tescóba, mert épp olcsóbb a disznósajt, nekik sikerült, Viktornak és Péternek, nekem nem, de ez majdnem olyan, mintha én tömném a képembe a polipot, s én landolnék kimondhatatlan nevű országok repterein, sőt, egészen olyan, úgyhogy maradjon ez így még vagy százötven évig”.

 

 

 

 

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>