Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A parasztvakítás vége: megbukott a kamukerítés
2015-08-30 18:00:56
A parasztvakítás vége: megbukott a kamukerítés

A parasztvakítás vége: megbukott a kamukerítés

 

Napok óta tucatjával érkeznek a fotók, videók és beszámolók arról, hogy a menekülők játszi könnyedséggel jutnak át kormányunk büszkeségén: a gyorstelepítésű drótakadályon. Egy vastagabb pokróc segítségével átmásszák, vagy felemelik és átbújnak alatta. Akiknek ehhez a kezdő szintű akadálypályához sincs kedvük, ők a sínek mentén sétálnak be az országba.

 

Ugyanúgy napi 1200-1600 migráns érkezik az országba, mint mielőtt elherdáltunk 22 milliárdot az orbáni csirkedrótra. Vége a gyerekmesének. Apu, az a pocakos bácsi miért hazudik folyton? Ezért fizetjük, kisfiam.

 

Már az érettségizett Fidesz-szavazóknak is kezd leesni a tantusz, hogy nagyon csúnyán át lettek vágva. Hogy a plakátkampány, a kamukerítés, meg a dörgedelmes szózatok az ország határainak megvédéséről csak a show részei voltak.

 

Keménykezűnek mutatkozni, a hős megmentő pózában tetszelegni – Orbán magasra korbácsolja az elvárásokat a kormányával szemben, majd haszontalan pótcselekvésekkel igyekszik kiszúrni a keményen dolgozó kisember szemét. Nagy duma, nulla eredmény. Már csak az a kérdés, hogy perverz politikai mazochizmusból vagy totális képességhiányból csinálja ezt. Harmadik verzió nincs. 

 

Aki 2015 augusztusában még mindig elhiszi, hogy a Fidesz képes bármilyen kül- és belpolitikai problémát felelősen kezelni, annak tényleg el lehet adni barackmagot rákgyógyszerként. Épeszű ember nem gondolta komolyan, hogy azt a szír vagy afgán migránst, aki mindenét hátrahagyva gyalog elmenekül a háború elől, majd három darab felpöndörített drótszál fogja megállítani.

 

Hiába szimatolta ki Orbán már a januári Charlie Hebdo-támadás után, hogy egy idegenellenes fordulattal megállíthatja pártja zuhanórepülését, az azóta eltelt 8 hónapot teljesen haszontalan blöffökre pazarolta el. Érdemi intézkedések helyett dumakormányzással próbált kibekkelni. Államférfi helyett gátlástalan haszonlesőként evickélt a menekülthisztéria hullámain.  

 

Ahelyett, hogy növelte volna az ügyintézők számát a hivatalokban, bővítette volna a táborok kapacitását, különvonatokat indított volna, emberséges körülményeket teremtett volna a pár napig nálunk állomásozó menekülteknek, inkább elherdált 30 milliárd forint közpénzt kamukonzultációra, plakáterdőre, propagandára, és egy tíz fillért nem érő, a semmi közepén álló hézagos kerítésre.

 

Ne legyenek illúzióink, az ország ipari léptékű lerablása itt a fő tevékenység, a kormányzás pedig csak valami szükséges nyűg mellette. Nyerni még pár hónapot, túlélni a pillanatot – ennyi a cél. Mert az Isten pénze is kevés jóllakatni a fideszes pereputtyot: az állandóan éhes sógorokat, vejeket, komákat, fogorvosokat, gázszerelőket, kaszinótulajdonosokat, strómanokat.

 

A menekültügyi hisztéria ideje alatt az ország kifosztása zavartalanul folytatódik. Köszönjük türelmüket és megértésüket. 

 

(forrás: nyugatifeny.hu)

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében egy generációkat összefogó csoportos kiállítás látható Pécsen....
Bővebben >>