Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A patkányok nem akarják irtani a patkányokat
2019-04-24 13:56:53
A patkányok nem akarják irtani a patkányokat

A patkányok nem akarják irtani a patkányokat

Az Index birtokába került előterjesztés szerint már az elmúlt év decemberében előirányzott a fővárosi önkormányzat több mint 600 millió forintot a budapesti patkányirtásra, de csak most kerülne a testület elé.

 

Ám de most sem kerül a nagy tudású testület elé, mivel a fideszes képviselők szabotálták a mai, dr. Trippon Norbert (MSZP) által vezetett Közbeszerzési bizottsági ülést, amin döntöttek volna a kérdésről.

 

Magyarán a kormánypárti képviselők pont akkora ívben tojnak a budapestiek közegészségügyére, mint amekkora halomban áll a csatornákban a patkányszar.

 

Történik mindez annak ellenére, hogy maga Tarlós jobb- vagy balkeze, Szeneczey Balázs alpolgármester maga készített jelentést arról, hogy a budapesti patkányirtással megbízott cég a legkevésbé sem ura a feladatot megoldandó helyzetnek.

 

Pedig az irtás halogatása a meleg idő közeledtével csak fokozhatja a járványveszélyt, mivel a legkörültekintőbb és hatékonyabb szakmai lépések megtétele után is csak egy év múlva érzékelhető az irtás eredménye, mivel a patkányméreg hatóanyagaként adagolt vérzésgátlás gátlása nagyjából ekkora idő alatt fejti ki tömeges hatását a rágcsálóknál.

 

Pedig már kiemelten fertőzött az I., az V., a VI., a VIII., a IX., a XIII., a XIV., a XIX., és a XX. kerület – magyarán a fél város.

 

A lap birtokába került titkos, azonnali intézkedést szorgalmazó javaslat minden, a fővárosi patkányinváziót érintő balsejtelmet igazol, a súlyos közegészségügyi veszélyre hivatkozva pedig az azonnali intézkedés felelősévé Tarlós Istvánt nevezi ki. Tarlós viszont minderről a húsvéti ünnepek előtt szokásos pökhendiségével odanyilatkozott, hogy a patkánykérdést kampánykérdésként kezeli az ellenzék és az Index kérdésére azt hazudta, hogy a plusz 650 milliós forrásnak és a nagyarányú irtásnak köszönhetően a havi bejelentések száma mára 350-re csökkent.

 

Ennek többszöröséről jelentettek a patkányirtással foglalkozó szakemberek.

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>