Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Jusztin napja van.
A pedofilügy miatt sorra távoznak a köztársasági elnök tanácsadói
2024-02-09 14:31:32
A pedofilügy miatt sorra távoznak a köztársasági elnök tanácsadói

A pedofilügy miatt sorra távoznak a köztársasági elnök tanácsadói

„Az ügyről, a döntésről, a kialakult helyzetről egyértelmű a személyes véleményem, amit nem is rejtek véka alá magánemberként: teljes mértékben elfogadhatatlannak tartom a kegyelmi döntést” – közölte a hvg.hu megkeresésére Czeizel Barbara.

 

Amint arról a portál korábba beszámolt, a Budapesti Korai Fejlesztési Központ intézményvezetője egyike annak a 16 közéleti szereplőnek, akik tanácsadóként segítik Novák Katalin munkáját. Ebben a minőségében kerestük meg, hogy megtudjuk, mit szól ahhoz, hogy a köztársasági elnök kegyelemben részesítette K. Endrét, aki a bicskei gyermekotthon pedofil bűncselekményt elkövető igazgatójának segített eltussolni az ügyet.

 

Czeizel válaszában az is szerepelt, hogy az ügyről alkotott véleményét, gondolatait és javaslatait is megosztotta a köztársasági elnökkel, mert „ez a tanácsadó szerepe. Különösen egy ilyen nagyon kritikus helyzetben, amikor igazán van súlya a véleménynek, felelőssége annak, aki korábban elvállalta ezt a szerepet””.

 

Az ügy miatt csütörtökön Gundel Takács Gábor és Lackfi János is jelezte, hogy otthagyja Novák Katalin tanácsadó testületét, amelynek Ön is a tagja. Pénteken Tomán Szabina nyilvános Facebook-posztban határolódott el a köztársasági elnöktől.

 

Novák Katalin tavaly április 27-én kegyelmet adott K. Endrének, aki a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként el akarta érni, hogy az intézmény pedofil igazgatójára terhelő vallomást adó gyerekek vonják vissza ezt a vallomásukat. K. Endre kegyelméből komoly botrány lett, Orbán Viktor miniszterelnök pedig tegnap kora este bejelentette: alkotmánymódosítást kezdeményez az ügy miatt. Eszerint a köztársasági elnök a jövőben nem adhat pedofil bűncselekményben érintettnek kegyelmet. Novák lapunknak azt mondta, hogy jó szívvel fogja aláírni a módosítást.

 

További híreink
Nagy csata várható a bajnoki pontokért
A hivatalos teszttel veszi kezdetét pénteken az 57. Mecsek Rallye Pécsen.
2024-06-13 21:24:03, Hírek, Színes Bővebben
Hogyan tehetsz a környezetvédelemért akkor is, ha műanyag evőeszközt használsz?
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben nem lehetséges fém evőeszközök használata, ilyenkor mindenképpen a műanyag változat mellett kell dönteni. Azonban ma már nem kell azo...
2024-06-13 15:58:04, Hírek, Színes Bővebben
A pontosabb diagnózist segítik
Két nagy értékű diagnosztikai eszköz segíti a Pécsi Tulajdonegyetem Klinikai Központ Orvosi Képalkotó Klinikáján a még pontosabb diagnózisok felállítását.
2024-06-13 02:51:16, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A vendéglátóipar egyes szegmenseiben nem lehetséges fém evőeszközök használata, ilyenkor mindenképpen a műanya...
Bővebben >>