Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
A prémiumminőségű kutyatápok
2020-11-24 20:07:39
A prémiumminőségű kutyatápok

A prémiumminőségű kutyatápok

Mi a titka?

 

A prémiumminőségű kutyatáp elsődleges különlegessége az összetevőkben keresendő, azaz hogy milyen teljes értékű tápanyagokat tartalmaz, ami a kutyák számára elengedhetetlen (lenne). Tehát amikor az összetevőket olvasgatjuk, szenteljünk kiemelt figyelmet a benne lévő fehérjéknek, mert ha olyat találunk benne, amit mi magunk is elfogyasztanánk, akkor a legjobb minőség akadt a kezünkbe. Persze nem csak ez az, ami árulkodó, de egy jó jel arra nézve, hogy a megfelelő helyen keresgélünk. A prémiumkutyatápok tartalmaznak még nyerszsírt, nyershamut és nyersrostot, melyek különböző mennyiségben kapnak helyet az összetevők listáján. 

 

Bár logikus a kérdés, hogy miért is nem követünk kedvencünkkel BARF étrendet, hiszen az biztosan olyan anyagokat tartalmaz, amivel nem foghatunk mellé, de érdemes végiggondolni, hogy mi magunk sem csak húst eszünk. Éppen ezért kedvencünknek is szüksége van a különféle nyerszsírok, nyersrostok jelenlétére a táplálkozásában ahhoz, hogy maximális egészségnek örvendjen. 

 

Más összetevők

 

Egy prémiumminőségű kutyatáp tartalmaz különböző hasznos anyagokat, mint amilyenek a négylábú életében elmaradhatatlan vitaminok. Persze sokakban felmerül, hogy szükséges-e külön vitaminpótlás a kutyáknak, de erre nehéz egy mondatban válaszolni. Ha a táplálék tartalmazza a szükséges vitaminokat, akkor nem muszáj, de jó, ha a megfelelő szinten tartjuk a vitaminszükségletét. Egy prémiumeledel képes erre, így ebben az esetben nem szükséges a különféle egyéb kiegészítők használata. 

 

A legjobb, ha zsírban és vízben oldódó vitaminokat egyaránt tartalmaz, így megelőzhető, hogy bármelyik esetében is hiány alakuljon ki. Tehát a legjobb, ha minden esetben tartalmaz, A-, C-, D- és E-vitamint, hiszen ezek létfontosságúak a szervezet egészséges működéséhez. 

 

Az ár is lényeges szempont

 

Bár a kutya egészsége mindig elsődleges, de azért mindenki jobban örül annak, ha költséghatékony egy kutyatáp, azaz nem kell tízezer forintokat rászánni egy-egy eledelre. Bár ez is meglehetősen szubjektív dolog. 

 

Van, hogy a kevésbé jó minőségű esetében többet kell belőle adni, míg a prémiumkutyatápnál a fele is elég, így sokkal tovább elég, és a kedvencünk is kiegyensúlyozott és életvidám lesz. Mindenképp érdemes több fórumon utánanézni, hogy milyen is az adott kutyatáp, mert lehet, hogy az olcsóbb az sokkal drágább hosszú távon. 

 

Te is szeretnéd prémiumkutyatáppal kényeztetni kedvencedet? Nézz körül a Kedvence.hu kínálatában, és találd meg a kutyád számára megfelelő összetételt!

További híreink
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben
Középpontban az okosotthon
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek meg Pécsen az Expo Centerben.
2024-04-16 21:09:37, Hírek, Színes Bővebben
A mosogatógépek innovatív fejlődésen mentek át
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megoldása vagy a más módon egyszerűbbé tett változata. Ezeket azér...
2024-04-16 14:26:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az építőipari megrendelések csökkenése magával hozza a külföldi, uniós munkavállalás lehetősége iránti fokozot...
Bővebben >>