Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
A rendőrök voltak a célpontok a belvárosi robbantásnál
2016-09-25 20:30:46
A rendőrök voltak a célpontok a belvárosi robbantásnál

A rendőrök voltak a célpontok a belvárosi robbantásnál

Miután egyértelművé vált, hogy a szombat éjjeli robbantás célpontjai a rendőrök voltak, a nyomozás irányítása hétfőn átkerül a Központi Nyomozó Főügyészségre – emelte ki az országos főkapitány. Hozzátette, meg fogják találni az elkövetőt, aki ellen szombaton hajtóvadászat indult. Jelenleg is több száz rendőr dolgozik az ügyön.

 

 A vasárnapi sajtótájékoztató megrázó felvételekkel indult: lejátszották a rendőrjárőr segélykérő hívását, amelyből kiderült, hogy járőrtársa súlyosan megsérült, eszméletlen. Papp Károly megjegyezte, hogy mind a két kollégája túl van már a szükséges műtéteken, állapotuk kielégítő, stabil. A rendőrnőt azonban továbbra is altatásban tartják.

 

Az országos főkapitány elmondta: a feltételezett elkövető 20-25 év körüli férfi, aki ellen emberölés kísérlete miatt indult eljárás. A rendőrök egy 170 cm magas, világos horgászkalapot, sötét vászondzsekit, kék farmert és fehér sportcipőt viselő tettest keresnek. Az országos főkapitány kiemelte, hogy tízmillió forintot fizetnek a nyomravezetőnek.

 

Papp Károly arra a kérdésre, hogy történhetett-e terrortámadás azt mondta, hajnalban hét verziót állított fel a rendőrség magyarázatként, mindegyik lehetőségét vizsgálják.

 

Vasárnap folyamán már 145 térfigyelő kamera felvételét foglalta le a rendőrség és megkezdték azok elemzését. A robbanáshoz valószínűleg házi készítésű, repeszképző anyagokkal kombinált bombát használt az elkövető.

 

Aki bármilyen információval rendelkezik a robbantásról zöld számon (06-80-620-107) tud bejelentést tenni a rendőrségen. Eddig 14 bejelentés érkezett.

 

(hirado.hu; kép: mti)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>