Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
A rendőrség vizsgálja a rendőröket
2016-03-14 21:20:45
A rendőrség vizsgálja a rendőröket

A rendőrség vizsgálja a rendőröket

A DK Pintér Sándor belügyminiszterhez nyújtott be írásbeli kérdést, hogy megtudja: a rend őrei valóban kísérletet tettek-e a Miskolcra és Budapestre utazó tanárok kilétének felderítésére. A belügyminiszter tájékoztatása szerint semmilyen rendőrségi szerv nem adott arra utasítást, hogy listázzák a demonstrálni akaró tanárokat, ellenben „a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el”.

 

A vizsgálat megindításának ténye arra enged következtetni, hogy 2016-ban az Orbán-kormány Magyarországán nem kizárt, hogy a rendvédelmi szervek érdeklődnek a kormánnyal szembenállók kiléte iránt. A rendőrök kérdezősködése – akár csak a XX. századi magyar történelem legsötétebb korszakaiban – joggal ébreszthet félelmet a véleményükért kiállókban.

 

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy a gyülekezés és a véleményszabadság jogával élő állampolgároknak rendőri kérdezősködéssel kell számolniuk. Felszólítják a rendőrség és a TEK munkatársait, hogy március 15-én ne tegyenek szívességet a hatalomnak és ne vegzálják a tiltakozókat.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>