Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A Sándor Mária-effektus, avagy Nagy Blanka magánya
2019-07-20 09:46:49
A Sándor Mária-effektus, avagy Nagy Blanka magánya

A Sándor Mária-effektus, avagy Nagy Blanka magánya

Annak ellenére, hogy milliós kártérítési pereket nyert a kormánymédia rágalmaival szemben, az elmúlt hat hónap megpróbáltatásairól beszélt az Átlátszónak adott interjúban: volt olyan tanára, aki kijelentette, nem hajlandó egy tablón szerepelni Nagy Blankával.

 

Az országos ismertséget egy tavaly év végi, káromkodásokkal tűzdelt beszéd hozta el a számára, ami megváltoztatta a mindennapjait. Előtte jó kapcsolata volt az osztályával, központi figura volt, sok baráttal. De a beszéd után elkezdték levegőnek nézni.

 

„Az egész közösség elfordult tőlem. Beléptem a terembe, nagyon hűvös lett a hangulat, nem szóltak hozzám, mintha skarlát betű lett volna rajtam. Én kezdeményeztem a beszélgetéseket, de ezek bájcsevegésekbe mentek át. Érezhető volt a feszültség. Hangsúlyozom, az addigi legjobb barátaimról is beszélek. Persze ilyenkor mindig kell valami indok. Itt az volt, hogy nagyképű lettem.”

 

„Számomra pokoli volt ez a mintegy 6 hónap. Reggel nem akartam iskolába menni. Ilyenkor mindig egy órával hamarabb keltem, hogy ezt kisírjam magamból. Az is felmerült, hogy inkább magántanuló leszek. Amint beértem a suliba, feltűnt körülöttem ez az idegtépő csend. Tulajdonképpen így telt az egész napom, a túlélésre játszottam, és a végét vártam.”

 

Az iskolán kívül kevés inzultus érte, Kiskunfélegyházán több pozitív dolog történt vele, mint negatív. „Persze volt példa az utóbbira is, például a helyi Fidelitas, akik, amikor szembe jövök velük az utcán, rám sem köszönnek, majd kevéssel ezután kitesznek rólam egy írást, hogy milyen undorító alak vagyok, a város szégyene, tehát szóban vagy írásban belém is kötöttek. De ez óvodás színvonal.”

 

A legjobban az bántja, hogy nem mondhatta el a szalagavatós beszédét, amit jó előre neki osztottak. Slam poetry lett volna, politika és káromkodás nélkül: „De féltek, hogy majd bekiabálnak az emberek. Pedig szerintem az iskolának éppen el kellene tüntetnie ezeket, a most például világnézeti különbségeket, nem ráerősíteni a társadalmi félelmekre.”

 

Az érettségi bizonyítvány kiosztását követő koccintásra már nem maradt ott, a bankettre sem ment el. Fontosnak tartotta elmondani történetét, mert „lényeges, hogy ha más ember jut ilyen helyzetbe, hogy mondjuk politikai véleménye miatt őt megtalálják, akkor jobban fel tudja ezeket dolgozni, legyen felkészültebb, mint én. És azt is fontosnak tartanám, hogy az iskola a jövőben megakadályozza a kirekesztést” – idézi az interjút a hvg.hu.

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>