Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Paulina napja van.
A szálkásító edzés 5 aranyszabálya
2024-05-20 10:26:17
A szálkásító edzés 5 aranyszabálya

A szálkásító edzés 5 aranyszabálya

Mi az a szálkásító edzés?

 

Ez már egy mélyebb víz azok számára, akik most kezdtek el edzeni, ezért inkább ez a cikk most a haladóknak szól. A szálkásodáshoz ugyanis kell egy alap, ami a kemény munka gyümölcse. A rendszeres étkezés, edzés, fehérjefogyasztás eredménye az, hogy kialakulnak, megnövekednek az izmok. Ezek az izmok az egészséges testzsírszázaléknál – ami 9 – 12 százalék között van – nem rajzolódnak úgy ki, ahogy sokan szeretnék. A szálkásítás közben ezt azonban le kell vinni – már-már egészségtelen módon – 4 és 7 százalék közé, ami veszélyes is lehet, ezért fontos egy jól kidolgozott edzésterv. Ez minden szálkásító edzésnél elengedhetetlen.

 

Ezért lesz segítségedre az Intenset.hu, ahol ingyenesen letöltheted az ehhez tartozó diétákat és edzésterveket is!

 

5 szabály a szálkásító edzéshez:


1. Tervezz!

 

Az egyik legfontosabb aranyszabály a szálkásító edzésben az, hogy tervezzünk okosan és változatosan. Fontos, hogy az edzéstervünk megfelelően strukturált legyen, és különböző típusú gyakorlatokat tartalmazzon, amelyek kihívást jelentenek az izmoknak.


2. Intenzív, rövid edzések

 

A szálkásító edzésnél nem arra törekszünk, hogy minél hosszabb ideig eddzünk, hanem arra, hogy minél hatékonyabban dolgozzunk az izmokon. Az intenzív, rövid idő alatt végzett edzések hatékonyabban stimulálják az izomnövekedést és az anyagcserét, így segítve a zsírégetést és az izomépítést egyaránt.


3. Progresszív túlterhelés

 

Az izmok növekedéséhez és szálkásításához elengedhetetlen a progresszív túlterhelés elve. Ez azt jelenti, hogy fokozatosan növeljük az edzések intenzitását az idő múlásával. Ez lehetővé teszi az izmok fokozatos fejlődését és alkalmazkodását az új ingerre, így elősegítve a szálkásodást.


4. Megfelelő táplálkozás és pihenés

 

Az edzés mellett a megfelelő táplálkozás és pihenés is kulcsfontosságú a szálkásítás szempontjából. A megfelelő mennyiségű fehérje, szénhidrát és zsír bevitelével támogatjuk az izomépítést és regenerációt, emellett a megfelelő alvás és pihenés is fontos ezekhez.


5. Szálkásító edzés alapelvei

 

Nem utolsósorban, ne feledkezzünk meg az alapelvekről. Az ellenállás alapú edzés és az edzések közti megfelelő pihenőidő mind fontos részei a hatékony edzésnek. Ezek betartása segít maximalizálni az eredményeket és minimalizálni a sérülés kockázatát. Az Intenset legfájdalmasabb tanácsa pedig aranyat ér: amikor már úgy érzed, nem bírod, húzz rá még egy kört!

 

A szálkásító edzéshez elengedhetetlen a türelem

 

Amikor már ennyit dolgoztunk a testünkön, alig várjuk, hogy lássuk a teljes végeredményt, azonban ehhez idő kell. A szálkás testalkat elérésének ideje változó lehet számos tényezőtől függően, mint például az egyéni genetika, a test aktuális állapota, az edzésintenzitás és rendszeresség, valamint a megfelelő táplálkozás és pihenés.

 

Aki már rendelkezik egy bizonyos izomtömeggel és viszonylag alacsony testzsírszázalékkal, annak általában könnyebb eljutnia a szálkás testalkatig, mint azoknak, akiknek még fejleszteniük kell az izomtömeget és csökkenteniük kell a testzsírszázalékot. Azonban ebben az esetben is több hetet, akár hónapot vehet igénybe a folyamat, így a legfontosabb aranyszabály az az, hogy legyünk türelemmel.

További híreink
Színek a garázsban: modern és könnyen kezelhető megoldások
Otthonunk színeinek kiválasztása, tereink berendezése nagyszerű lehetőség a kreativitásunk kifejezésére. Igaz ez házunk belső felületeire és a külső megjelenésre is. Otth...
2024-06-20 12:30:49, Hírek, Sport Bővebben
3+1 dolog, amire a sövényvágó kiválasztása előtt fontos figyelni
A sövényvágó kiválasztása komoly döntés. Legyen szó akár kerti munkáról, akár szakmai felhasználásról, ha szeretnénk megtalálni a leginkább megfelelő eszközt, akkor vásár...
2024-04-27 19:30:57, Hírek, Sport Bővebben
Mitől olyan realisztikus, de mégis biztonságos az airsoft lövedék?
Az airsoft több mindenben is különbözik a paintballtól, mégis olykor összetévesztik a kettőt. Ami biztos, hogy mindkettő biztonságos, az airsoft esetén azonban különösen ...
2024-04-26 11:58:47, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Olasz és román hagyományőrző csoportok, gladiátorok is csatlakoznak idén a belváros szívében felvonuló ókori r...
Bővebben >>