Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A Széll Kálmán tértől indulhat a fogaskerekű
2016-02-13 18:01:17
A Széll Kálmán tértől indulhat a fogaskerekű

A Széll Kálmán tértől indulhat a fogaskerekű

A prezentáció az alábbi hálózatfejlesztési projektek elkezdésével számol az elkövetkezendő két évben: a fogaskerekű vasút meghosszabbítása és rekonstrukciója, az 1-es villamos déli meghosszabbítása Kelenföld vasútállomásig, a 2-es villamosvonal komplex rekonstrukciója, Külső Bécsi úti villamosvonal létesítése.

 

A fogaskerekű fejlesztése során két irányba nyílhat lehetőség a vonal meghosszabbítására, ám ehhez az elöregedett járműpark teljes cseréje szükséges. A fogaskerekű vasút jelenlegi legnagyobb problémája, hogy az általa érintett hegyvidéki területek számára nem biztosít átszállásmentes kapcsolatot a Széll Kálmán térig, így nem versenyképes a párhuzamosan futó buszvonalakkal.

 

Amennyiben sikerül olyan járműveket beszerezni, melyek fogaskerekű vasútként és hagyományos villamosként egyaránt tudnak közlekedni, a vonal könnyűszerrel meghosszabbítható a Városmajortól a meglévő villamosvágányokon a Széll Kálmán térig, ahol már ki is alakították leendő végállomását.

 

A másik irányban is ambiciózus tervek vannak a hosszabbításra, a Széchenyi-hegytől a Normafáig közlekedhetnek a szerelvények.

 

A portfolio.hu becslése szerint a 70-es évek eleje óta forgalomban lévő fogaskerekű-szerelvények cseréje körülbelül 8 milliárd, míg a pálya meghosszabbítása és felújítása várhatóan 10-12 milliárd forintba kerülhet az előzetes számítások szerint. Jelenleg az engedélyezési tervek készítésénél tart a beruházás.

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>