Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
A szocialisták az ellenzéki főpolgármesterségre készülnek
2019-01-08 18:19:54
A szocialisták az ellenzéki főpolgármesterségre készülnek

A szocialisták az ellenzéki főpolgármesterségre készülnek

Horváth Csaba, a Magyar Szocialista Párt fővárosi frakcióvezetője kedden a média képviselőinek elmondta, hogy csak akkor van az ellenzéknek esélye a főpolgármesteri posztot megszereznie, ha egyetlen jelölt indul Tarlós Istvánnal szemben.

 

Az emberek egy szabad Budapesten érezhetik csak jól magukat, ehhez elsősorban pénzügyi önállóság kell – emelte ki. Ez azt jelenti, hogy az itt megtermelt adó 10%-át megtartaná a főváros, amelyből elsősorban a tömegközlekedésre, az egészségügyre és az oktatásra fordítanának. Horváth Csaba azt is kiemelte, hogy egy élhető főváros elképzelhetetlen a zöldfelületek növelése nélkül – elképzelése szerint évi százezer négyzetméternyi új városi parkot hoznának létre.

 

Tüttő Kata szintén fontosnak tartotta kiemelni a zöldfelületek fejlesztését: „Budapest az otthonom, ahol több fát kellene ültetni, mint amennyit kivágnak. Nagy gond a lakhatás megoldatlansága is, drágák a lakások és szinte megfizethetetlenek az albérletek, ezen mindenféleképpen változtatni kell. A körzeti iskoláknak kellene a legjobbaknak lenniük, hogy mindenki hozzájuthasson a színvonalas oktatáshoz” – mondta.

 

Kunhalmi Ágnes kiemelte, hogy az ellenzék demokratikus részének össze kellene fognia s egy olyan főpolgármester-jelöltet indítani, akinek programja, csapata és gyakorlata is van és akire remélhetően a lakosság többsége is szavazna. Külön kiemelte, hogy jobb lett volna az ellenzéki térfélen az országgyűlési választások alkalmával az együttműködés s akkor a 18 körzet mindegyikét megnyerték volna.

 

Újságírói kérdésre megerősítette, hogy az ellenzéki összefogásba a Jobbikot is beleértik, de a tőlük nemrég kivált Mi Hazánk Mozgalmat már nem. Kunhalmi annak a véleményének is hangot adott, hogy az ellenzék előválasztásokon próbálják megtalálni azt a személyt, aki hitelesen tudja képviselni a Fidesszel szemben állókat és aki képes nyerni Tarlóssal szemben. Szerinte az sem zárható ki - bár a szocialisták Horváth Csabát ajánlanák -, hogy ma még a látókörön kívül van az az ember, aki végül valós esélyekkel vághat bele a főpolgármesteri megmérettetésbe.

 

Később Horváth Csabát arról kérdeztük, hogy szerinte nem kellene-e a Budapest területén lévő erdőket a fővárosnak saját kezelésbe vennie?

 

„Valóban elmondható, hogy például a Budai-hegyek fővárosra eső részén, a vagyonkezelő, a Pilisi Parkerdő Zrt elhanyagolja az erdők ápolását, nem azt a minőséget nyújtja, ami elvárható lenne. Nagyobb gondossággal kellene kezelni egy ilyen frekventált területet. A főváros zöldterületének minden négyzetméterére oda kellene figyelni, így a budai erdőkre is, és lehet, hogy új szerződést kellene kötni a mindenkori kezelővel. Azért is fontosak az erdeink, mert évente 15 ezer új fa ültetését szorgalmazzuk, és előbb utóbb oda is telepítenénk ebből a mennyiségből” – válaszolta kérdésünkre Horváth Csaba.

 

Kertész Z István

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindenkit megnyugtatunk már most az elején: természetesen nem. Ez egy nagyon sok tényezős kérdés, hiszen, ha s...
Bővebben >>