Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
A szocialisták megszüntetnék a kerékbilincselést Budapesten
2017-03-23 15:45:54
A szocialisták megszüntetnék a kerékbilincselést Budapesten

A szocialisták megszüntetnék a kerékbilincselést Budapesten

Az MSZP fővárosi frakciója: Horváth Csaba és Szaniszló Sándor, azt javasolja, hogy szűnjön meg a kerékbilincselés lehetősége Budapesten.

 

„Az elmúlt években Budapest szerte szokássá vált, hogy a hatóságok a legjelentéktelenebb közlekedési szabálytalanságok esetén is kerékbilinccsel büntetik az autósokat. Ehhez elég akár egy félreeső, kis utcában a menetiránnyal szemben parkolni vagy épp néhány centiméterrel túlnyúlni a felfestett csíkokon.

 

Egyértelmű, hogy mind a főváros, mind a kerületek elsősorban bevételszerzési céllal használják ezt a barbár és kőkorszaki módszert, amely túl azon, hogy gyakran aránytalan és indokolatlan terhet ró az autósokra, akár napokra is konzerválhatja a szabálytalan helyzetet.” – áll a kiadott közleményükben.

 

 

 

A szocialisták azt is felhozzák indokként, hogy a nem kellően megalapozott kerékbilincselések miatt az alapvető jogok biztosa is vizsgálatot indított, amelynek során elmarasztalta a hatóságot. Emlékeztetnek arra is, hogy Tarlós István, Budapest főpolgármestere már a 2006-os kampányában ígéretet tett a kerékbilincselés felszámolására. Bár akkor nem ő lett a városvezető, de 2010-től módja lett volna ígérete betartására. A frakció a soron következő Fővárosi Közgyűlésen felszólítja Tarlós Istvánt, hogy a 11 éve megígért elképzelését váltsa valóra.

 

Szaniszló Sándor, MSZP-s képviselőtől megkérdeztük, hogy mi a véleménye arról, hogy a valóban jelentős forgalmi akadályokat képező autók vezetőivel ugyanakkor meg sokszor kesztyűs kézzel bánnak a hatóságok?

 

-Pont abban mutatkozik az aránytalan büntetési rendszer, hogy a valóban veszélyeztető, a forgalmat akadályozó járműveket nem szabad bilincselni, mégpedig jogosan, ugyanakkor a hatóságok sokszor valóban elnézőbbek ezek sofőrjeivel szemben - mondta Szaniszló.

 

Kertész Z István

További híreink
Közös EP- és fővárosi listát állít az MSZP, DK és Párbeszéd
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre. Közös európai parlamenti- és fővárosi listát állít a három ...
2024-03-28 21:01:27, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>