Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
A szükség nagy úr, de mégsem láthatunk el közszükségletet a középületekben - sem
2017-07-14 18:00:24
A szükség nagy úr, de mégsem láthatunk el közszükségletet a középületekben - sem

A szükség nagy úr, de mégsem láthatunk el közszükségletet a középületekben - sem

A Város Mindenkié, a Bennfentes Kívülállók Közkórusa (BKK) és az Önállóan lakni – közösségben élni csoport 2017. július 12-én közös megmozdulást szervezett a Belügyminisztérium és az EMMI elé, hogy felhívja a figyelmet erre a helyzetre és azonnali, átfogó megoldást követeljen.

 

A Város Mindenkié hajléktalan aktivistájának beadványa hatására az Alapvető Jogok Biztosa 2017 márciusában felkérte a Belügyminisztériumot, hogy fontolja meg a jogszabály-módosítást, amely kötelező feladattá teszi a közvécék üzemeltetését. Emellett felkérte Budapest főpolgármesterét, hogy a helyzet rendezéséig önként vállalja a közvécék üzemeltetését. Azóta nem történt semmi.

 

 

A szerdai tüntetésen A Város Mindenkié aktivistája megpróbált bejutni a Belügyminisztériumba vécére, de nem engedték be. Orbán Miklós az elutasítás után felhívta a figyelmet, hogy milyen fontos lenne, ha nyilvános vécék hiányában legalább a közintézmények vécéjét lehetne használni.

 

Ezt követően az összes tüntető – 15 bili és egy neonszínű vécé társaságában – átvonult az EMMI elé, ahol a hajléktalan aktivista ismét megpróbált bekéredzkedni vécére. Sajnos missziója itt sem járt sikerrel. A két minisztérium pontosan úgy hárított el a kérést, ahogyan a közvécékkel kapcsolatos felelősséget.

 

A Város Mindenkié nyílt levelet írt Budapest főpolgármesterének, valamint elküldték a problémával kapcsolatos  javaslataikat a Fővárosi Önkormányzatnak is.

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A részletek egyelőre nem ismertek, vizsgálat indult az ügyben.
Bővebben >>