Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Kázmér napja van.
A tervezett kétszereséért, 20 milliárd forintért készül el az oszakai világkiállítás magyar pavilonja
2024-01-25 13:20:01
A tervezett kétszereséért, 20 milliárd forintért készül el az oszakai világkiállítás magyar pavilonja

A tervezett kétszereséért, 20 milliárd forintért készül el az oszakai világkiállítás magyar pavilonja

A közbeszerzési eljárásra három céget hívtak meg, a tender eredménye a napokban jelent meg. A világkiállításra készülés sokáig döcögősen haladt: új tervezőt és új miniszteri biztost is kellett keresni a projekthez.

 

A magyar pavilon felépítésére tavaly ősszel írtak ki hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárást. Méghozzá azért, mert „válsághelyzet miatt előállt helyzet sürgőssége összeegyeztethetetlen a meghívásos és a hirdetmény közzétételével induló tárgyalásos eljárás esetén előírt határidőkkel”.

 

Ekkor három céget kértek fel ajánlattételre, a megbízás becsült értéke még nettó 9,3 milliárd forint volt.

 

A legolcsóbb ajánlatot a Bayer adta, nettó 19,9 milliárd forintért. A hivatalos adatbázisban szereplő dokumentumok szerint a pavilon nettó 1749 négyzetméteren épül, összesen öt emeletes lesz. A tervezett bruttó szintterület 2235, a kiállítótér 577, a kereskedelmi terület pedig 113 négyzetmétert tesz ki. A projekt 2026 áprilisáig tart. A látványterveket azonban egyelőre sehol nem talált az Átlátszó.

 

A 24.hu emlékeztet, hogy a tendert elnyerő Bayer Construct az a társaság, amely az új zuglói városközpontot is építi. Az új magyar építőipari óriás korábban magyar állami támogatást is nyert el, zuglói beruházását pedig nemzetgazdaságilag kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány. A cégcsoport vezérigazgatója, a Tiborcz Istvánnal és Mészáros Lőrinccel is üzletelő Balázs Attila is felhívta magára a figyelmet a kijelentésével, amely szerint „ma aki dolgozni akar, az az 500 ezer forintot meg tudja keresni Magyarországon. Az nem tudja megkeresni, aki nem akar dolgozni.”

További híreink
Negyedmillió szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a pedofilbotrány miatt
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, reprezentatív közvélemény-kutatásából. A legutóbbi felmérésük...
2024-03-02 16:17:18, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Juszt László legyalulta a Nemzeti Múzeum vezetőjének is kinevezett Demeter Szilárdot
Demeter Szilárd (képünkön), aki - saját elmondása szerint - nem szeret színházba járni, aki nem olvassa a magyar szerzőket, viszont “kikukázná” őket lett a Magyar Nemzeti...
2024-02-28 13:22:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A közismerten baloldali Moldova György özvegye csalódott Novák Katalinban
Puskás Katalin nem mellesleg Novák Katalin rokona.
2024-02-26 12:34:46, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték a momentumos Fekete-Győr Andrást, két év próbaidőre felfüggesztve -...
Bővebben >>