Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Malvin napja van.
A többségi akarat győzött a Csányi-érdekeltség felett Százhalombattán
2016-01-30 13:00:25
A többségi akarat győzött a Csányi-érdekeltség felett Százhalombattán

A többségi akarat győzött a Csányi-érdekeltség felett Százhalombattán

Akkor sem Százhalombattán épül fel a Homatech Recycling Zrt. tervezett gumifeldolgozó üzeme, ha bebizonyosodik, hogy a beruházás egészségre ártalmatlan - közölte Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere péntek este Facebook-oldalán.

 

A javaslatot benyújtó Szabó Attila (DK) önkormányzati képviselő minden százhalombattai nevében üdvözli a Pest Megyei Önkormányzat döntését. A döntés jelzi, hogy érdemes volt aláírást gyűjteni és tiltakozni a gumifeldolgozó ellen.

 

A Homatech szerdán közölte az MTI-vel, hogy felkérte a Magyar Tudományos Akadémiát (MTA) a beruházás teljes technológiájának és a várható környezetvédelmi hatásoknak a vizsgálatára. A cég tulajdonosai a lakossági véleményeket figyelembe véve döntöttek arról, hogy a már meglévő nemzetközi tanúsítási eljárásokon felül az MTA-t is felkérik az üzem környezetvédelmi vizsgálatára. A független vizsgálat eredményei az év második negyedévére várhatók, amelyekről a cég tájékoztatni fogja az érintetteket - írták.

 

A gumifeldolgozó létesítésének terve ellen Százhalombattán már tavaly lakossági tiltakozás indult, és januárban a képviselő-testület is határozatban kérte arra a céget, hogy ne a városban építsék meg az üzemet.

 

További híreink
Népsavazás
A népszavazás komoly dolog, előtte nem árt gondolkodni. A menekültellenes duma szinte szó szerint egyezik a cigány-ellenes náci szövegekkel.
2016-10-01 15:00:51, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Lemond a kormány, ha az igenek győznek
"Ha az igenek győznek a vasárnapi népszavazáson, akkor lemond a kormány." Ezt Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője mondta a Fidelitas országos választmányának budapesti ü...
2016-10-01 13:00:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Két ok, amiért nem népszavazok
Október 2-án otthon maradok. Pontosabban külföldön leszek, de most nem ez a lényeg. Nem megyek szavazni.
2016-10-01 12:00:34, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kecskemét legnagyobb múltra visszatekintő településrészi közösségi ünnepe a Hunyadivárosi Napok, melyet szepte...
Bővebben >>