Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A választás után már nincs szükség közmunkásokra?
2014-04-23 14:48:48
A választás után már nincs szükség közmunkásokra?

A választás után már nincs szükség közmunkásokra?

A májusban beinduló közmunkaprogramok során a jelenleg körülbelül 330 ezerről mintegy 105-106 ezerre csökkenhet a közfoglalkoztatottak száma - erről sajtóhírek alapján Szabó Szabolcs, az Együtt-PM szövetség képviselője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján.

 

A politikus elmondta, több polgármestertől is jelzés kaptak, hogy a közfoglalkoztatottak száma májusban akár harmadára-negyedére is le fog csökkeni az általuk vezetett településen, majd Pintér Sándor belügyminiszternek címezve azt kérdezte: ha ezek a számok valósak, akkor miért csak az országgyűlési választást követően néhány nappal derül ki, hogy a közfoglalkoztatottak száma jelentősen lecsökken. Arra is kitért, hogy a hírek szerint a közmunkaprogramok résztvevőinek jelentős részét ezután csak részmunkaidőben fogják foglalkoztatni, amiért csak körülbelül nettó negyvenezer forintot fognak kapni.

 

- A jelenlegi közfoglalkoztatási program álruhába bújtatja a munkanélküliséget és a megfelelő képzések hiánya miatt fenntarthatatlan - folytatta bírálatát Szabó, hozzátéve, megfelelő eszközöket és földet kellene biztosítani a programokhoz, nem pedig a haveroknak kiosztani azt. Problémaként említette, hogy a jelenlegi struktúrában létrehozott áruk nagy része közlése szerint nem piacképes. 

- Az Együtt-PM hosszú távon fenntartható közmunkaprogramokat szeretne, amelynek résztvevői képesek belépni a nyílt munkaerőpiacra - hangsúlyozta a képviselő. 

 

Szabó Szabolcs elmondta, hogy továbbra is támogathatónak tartják a Közmunkás Szakszervezet által korábban megfogalmazott hatpontos követelést. Ezek között szerepel, hogy a közmunkások kerüljenek vissza a munkatörvénykönyv hatálya alá, illetve hogy a 8 órában foglalkoztatottak megkapják a nettó minimálbért. Emellett olyan munkahelyteremtő politikát szorgalmaznak, amely lehetővé teszi, hogy minden családban legyen valaki, aki egész évben dolgozhat.

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>