Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Angelika napja van.
A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...
2014-01-17 11:43:16
A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...

A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...

Nahát, hogy erre eddig nem gondoltunk! A Veritas Történetkutató Intézet kijelentette: idegenrendészeti eljárásnak tekinthető a magyarországi zsidók deportálása. Ja, és figyelem: ők azt is tudják, hogy Kassát szovjet gépek bombázták le 1941-ben.

 

“A nemzeti összetartozás erősítése érdekében a magyar közjogi hagyományok méltó módon történő bemutatása, valamint az elmúlt másfél évszázad sorsfordító politikai és társadalmi eseményeinek hiteles, torzításmentes, (…) ismeretterjesztő igényű, és a nemzettudatot erősítő céllal történő feldolgozása, továbbá a közösségi emlékezet és a reális, jól megalapozott nemzeti történelmi tudat kialakulásának támogatása” - emlékeztetett a 444.hu portál a Veritas intézet megalakulását övező magyarázkodásra, avagy mondjuk egy jó okot, hogy miért is kell az államnak finanszírozni egy olyan történetkutató intézetet amely a kormány szócsöve. Ja, hogy ezért. Mert a kormány szócsöve.

 

Ezen tulajdonképpen túl is léphetnénk, mert szinte megszoktuk. Viszont az MTI interjúja az intézetet vezető Szakály Sándorral kiverte a biztosítékot:

 

“Az intézetnek kicsit más szellemiséget kell képviselnie, mint az eddig már meglévő történettudományi kutatóműhelyeknek. (…) Nem illik azt mondani, hogy nem volt valami, ami a fehérterrort kiváltotta, és nem szabad elferdíteni a tényeket, miszerint több ezer vagy tízezer áldozata volt a fehérterrornak, amikor ez a szám – megjegyezve, hogy ártatlanság esetén egy ember halála is sok – néhány százra tehető. (...)

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a Horthy-korszakban a helyi kommunista párt a Kommunista Internacionálé szekciója volt, ami azt jelentette, hogy annak tagjait idegen hatalom számára kémkedő személyekként tartották nyilván, és a hatalom ennek megfelelően járt el velük szemben.(...)

 

Azt a tévhitet is el kell oszlatni a köztudatban – amelyet a pártállami időszakban sulykoltak -, miszerint a németek provokálták volna Magyarország hadba lépését 1941-ben Kassánál a szovjet felségjelzésű repülőgépekről ledobott bombákkal.(...)

 

Arról is beszélni kell, hogy a Magyarországról kialakított képpel ellentétben az itteni zsidóságot igazán attól kezdve érte jelentős veszteség, amikor a német haderő bevonult Magyarországra, s így az ország szuverenitása erősen korlátozottá vált 1944. március 19. után. Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra.”

 

(via:444.hu)

 

 

Nos, őszintén örülünk, hogy hiteles és megcáfolhatatlan bizonyítékot sikerült tarlálni Kassa bombázásának körülményeire, igazán várjuk, hogy ezt be is mutassák....

 

Ami meg az idegenrendészeti eljárást illeti... Nem szeretnénk megvárni, amíg a  mostani kormány is beleegyezését adná  ilyen eljárások lefolytatásához. Egyébként Szakály Sándornak épp a budapesti gettó felszabadításának a 69. évfordulójára sikerült időzítenie ezt a csodálatos megnyilvánulást, amiért külön gratulálunk...


-naan-

 

Utoljára frissítve: 2014-01-17 15:13:23

További híreink
Szeretnél jobb teljesítményt nyújtani?
Nem is kérdés, hogy mindenki mindenhol szeretne jobban teljesíteni, de ez a teljesítménykényszer sokszor a visszájára fordul, és több borsot tör az ember orra alá. Különö...
2023-01-27 15:01:42, Hírek, Aktuális Bővebben
Ügynökmúlttal vádolják Dinnyés József
Ügynök volt Dinnyés József, a híres, ellenzékinek számító polbeat-énekes – legalábbis ezt feltételezik az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára által közölt ren...
2023-01-26 09:41:26, Hírek, Aktuális Bővebben
Rákay Philip Károly a többmilliárdos Aranybulla bukása után a mohácsi csatáról tervez hősi eposzt
Az új médiamogul szerepében tetszelgő Rákay Philip megosztotta újabb filmtervének ötletét: ezúttal a mohácsi csatáról készít filmet.
2023-01-17 12:16:56, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A naptár-szinkronizálás időpontfoglalás esetén történő kivitelezése egyszerre izgalmas és borzasztóan hasznos ...
Bővebben >>