Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...
2014-01-17 11:43:16
A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...

A zsidók deportálása idegenrendészeti eljárás volt a Veritas szerint...

Nahát, hogy erre eddig nem gondoltunk! A Veritas Történetkutató Intézet kijelentette: idegenrendészeti eljárásnak tekinthető a magyarországi zsidók deportálása. Ja, és figyelem: ők azt is tudják, hogy Kassát szovjet gépek bombázták le 1941-ben.

 

“A nemzeti összetartozás erősítése érdekében a magyar közjogi hagyományok méltó módon történő bemutatása, valamint az elmúlt másfél évszázad sorsfordító politikai és társadalmi eseményeinek hiteles, torzításmentes, (…) ismeretterjesztő igényű, és a nemzettudatot erősítő céllal történő feldolgozása, továbbá a közösségi emlékezet és a reális, jól megalapozott nemzeti történelmi tudat kialakulásának támogatása” - emlékeztetett a 444.hu portál a Veritas intézet megalakulását övező magyarázkodásra, avagy mondjuk egy jó okot, hogy miért is kell az államnak finanszírozni egy olyan történetkutató intézetet amely a kormány szócsöve. Ja, hogy ezért. Mert a kormány szócsöve.

 

Ezen tulajdonképpen túl is léphetnénk, mert szinte megszoktuk. Viszont az MTI interjúja az intézetet vezető Szakály Sándorral kiverte a biztosítékot:

 

“Az intézetnek kicsit más szellemiséget kell képviselnie, mint az eddig már meglévő történettudományi kutatóműhelyeknek. (…) Nem illik azt mondani, hogy nem volt valami, ami a fehérterrort kiváltotta, és nem szabad elferdíteni a tényeket, miszerint több ezer vagy tízezer áldozata volt a fehérterrornak, amikor ez a szám – megjegyezve, hogy ártatlanság esetén egy ember halála is sok – néhány százra tehető. (...)

 

Nem szabad elfelejteni, hogy a Horthy-korszakban a helyi kommunista párt a Kommunista Internacionálé szekciója volt, ami azt jelentette, hogy annak tagjait idegen hatalom számára kémkedő személyekként tartották nyilván, és a hatalom ennek megfelelően járt el velük szemben.(...)

 

Azt a tévhitet is el kell oszlatni a köztudatban – amelyet a pártállami időszakban sulykoltak -, miszerint a németek provokálták volna Magyarország hadba lépését 1941-ben Kassánál a szovjet felségjelzésű repülőgépekről ledobott bombákkal.(...)

 

Arról is beszélni kell, hogy a Magyarországról kialakított képpel ellentétben az itteni zsidóságot igazán attól kezdve érte jelentős veszteség, amikor a német haderő bevonult Magyarországra, s így az ország szuverenitása erősen korlátozottá vált 1944. március 19. után. Utalt arra, hogy a történészek közül többen úgy ítélik meg, 1941-ben Kamenyec-Podolszkba történt az első deportálás a második világháborúban Magyarországról, de véleménye szerint ez inkább idegenrendészeti eljárásnak tekinthető, mert azokat, akik nem rendelkeztek magyar állampolgársággal, ide toloncolták ki. Amikor kiderült, hogy sokakat közülük meggyilkoltak, Keresztes-Fischer Ferenc belügyminiszter lehetővé tette a visszatérést Magyarországra.”

 

(via:444.hu)

 

 

Nos, őszintén örülünk, hogy hiteles és megcáfolhatatlan bizonyítékot sikerült tarlálni Kassa bombázásának körülményeire, igazán várjuk, hogy ezt be is mutassák....

 

Ami meg az idegenrendészeti eljárást illeti... Nem szeretnénk megvárni, amíg a  mostani kormány is beleegyezését adná  ilyen eljárások lefolytatásához. Egyébként Szakály Sándornak épp a budapesti gettó felszabadításának a 69. évfordulójára sikerült időzítenie ezt a csodálatos megnyilvánulást, amiért külön gratulálunk...


-naan-

 

Utoljára frissítve: 2014-01-17 15:13:23

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>