Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Ahol fasizmus van, ott fasizmus van
2018-06-15 14:37:02
Ahol fasizmus van, ott fasizmus van

Ahol fasizmus van, ott fasizmus van

Ezt a "haladó" hagyományt elevenítette fel a kormánypárt, amikor a házra egy "Bevándorlást támogató szervezet" feliratú matricát ragasztott. Az akció végtelen aljassága normális körülmények között nem szorulna magyarázatra.

 

De normálisak e a körülmények manapság?

 

Politikusok és közéletileg aktív értelmiségiek körében gyakori vita tárgya, hogy lehet e nálunk máris fasizmusról beszélni. A "finom lelkűek" ilyenkor felszisszennek, mondván, hogy hát választások vannak, nem hurcolnak el senkit mert bírálni merészel, nincsenek koncentrációs táborok stb.

 

Ezzel az érveléssel az a baj, mondják mások, hogy figyelmen kívül hagyja, hogy a fasizmus csak a végső stádiumában mutatja meg igazi arcát. Német- és Olaszországban sem a pártok betiltásával, az alkotmányos rendszer felrúgásával kezdődött. Ott is előbb meg kellett dolgozni az embereket, amelyhez Hitler Mein Kampf-jában leírt forgatókönyv szolgáltatta a használati utasítást. Az örökös fenyegetettség, a mindenhonnan leselkedő ellenség rémképének falra vetítése, az ellenük felgyülemlő és majd mindenkit megfertőző gyűlölet nélkül nem működik a dolog.

 

A külső ellenség persze nem elég, a belföldi cinkosok megnevezése, megbélyegzése elengedhetetlen. Mindegy hogy az ellenük felhozott vádak igazak e vagy sem, a felfokozott indulat sohasem racionális, a végkifejlet a középkori boszorkányüldözésekhez hasonló, illetve csak a modern technika adta "hatékonyságban" különbözik.

 

A KDNP szégyenletes akciójának célpontja most is egy olyan szervezet, amely semmi törvénytelent, még csak morálisan kifogásolhatót sem tesz. Ellenkezőleg. Azokat a menekülteket segíti, akik átjutottak a magyar menekültügyi rendszeren, akik tehát teljesen legálisan tartózkodnak az országban. Ha úgy tetszik az állam helyett dolgoznak, és nem az állam ellen.

 

Mi ez ha nem a fokozatosan eluralkodó fasizmus ismertető jele? És most is, mint akkor, nincs számottevő ellenállás! A fasizálódás zavartalanul halad. A vájtfülű értelmiség vitatkozik, a még pislákoló ellenzék saját ügyeivel van elfoglalva, a civil világot meg éppen megfojtani igyekszik a hatalom.

 

Mai tudásunk birtokában ez nagyobb bűn, mint az akkori.

 

Kaltenbach Jenő, volt ombudsman

 

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>