Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Amerika, London, Párizs – Kósa Lajos nem normális
2016-01-24 15:30:47
Amerika, London, Párizs – Kósa Lajos nem normális

Amerika, London, Párizs – Kósa Lajos nem normális

Az első lépés a fenntartóváltás volt, amikor az önkormányzatoktól az államhoz került az iskolák többsége. A második lépésnek az életpálya modell felépítését nevezte meg Kósa, aki szerint „soha nem látott módon nő a tanárok bére”.

 

A politikus szerint a harmadik lépés az, hogy „újragondoljuk azt a dogmát, ami arról szól, hogy csak az integrált oktatási modell lehet az, ami Magyarországon megvalósul, miközben azt mutatják a felmérések, hogy ez kudarc.”

 

Kósa kifejtette: olyan zárványok jönnek létre a rendszerben, amelyek újra termeik a társadalmi egyenlőtlenségeket. „A magyar oktatási rendszer rossz a felzárkóztatásban, az integrációs modell az elmúlt 25 évben nem vezetett eredményre”, mondta Kósa.

 

A politikus szerint érdemi kérdésekről kellene beszélni, ám „nehéz úgy beszélni, hogy az ember nem kockáztatná, hogy mindenféle rasszizmussal vádolnák meg, pedig pont a gyerekek érdekében történne változás.

 

A magyar oktatási rendszer egésze, ha az oktatás átlagát nézzük, akkor nem jó, rossz teljesítményt mutat, mert az átlagot, ezek a szegregátumok húzzák le nagyon, ezzel kell kezdeni valamit”, jelentette ki a Fidesz frakcióvezetője.

 

(atv.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>