Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Amerikába menekül a Munkácsy-kép
2015-06-08 19:20:38
Amerikába menekül a Munkácsy-kép

Amerikába menekül a Munkácsy-kép

Pákh Imre vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, megszakadtak a kép eladásáról szóló tárgyalások, ezért a tulajdonát képező festményt június 25-én elszállíttatja. De ha “addig változik az MNB, illetve alelnökének, Gerhardt Ferencnek véleménye, vagy más állami szervezet, intézmény érdeklődést mutat a kép iránt, állok rendelkezésükre” – jegyezte meg.

 

 

A Golgotát több mint egy évtizede vásárolta meg azzal a céllal, hogy egyben maradhasson a Munkácsy-trilógia. Akkor abban állapodott meg vezető magyar politikusokkal, rövid úton megoldást keresnek arra, hogy ez a műalkotás is a magyar állam tulajdonába kerüljön. Pákh Imre szerint nem felel meg a valóságnak Gerhardt Ferenc MNB alelnök (az Értéktár Program vezetőjének) nyilatkozata, miszerint rajta múlt volna a megállapodás. A műgyűjtő tagadta az MNB alelnökének azon kijelentését, hogy a műkereskedői körök becslése szerint ő egymillió dollár körüli összeget fizetett a képért. “A valóságban ennek sokszorosát adtam érte” – szögezte le Pákh Imre.

 

A világ két legismertebb aukciósháza, a Christie’s és a Sotheby’s, valamint a Fine Art Asset Management az értékbecsléseiben egyaránt 10 millió dollár körüli összegre becsülte a Golgota értékét. Gerhardt Ferenc, az MNB alelnöke kedden az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában azt mondta: a Debrecenben megtekinthető festményért az MNB csak annyit adhat, amennyit az állam meghatároz, ezt egy kormányrendelet rögzíti.

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista a...
Bővebben >>